Afet Egitim Çalismalarina Agirlik

Dogu Anadolu fay hattinin geçmesinden dolayi riskli il olan Malatya’da, afetlere hazirlikli olunmasi konusunda egitim çalismalarina agirlik veren Afet ve Acil Durum (AFAD) Malatya Müdürlügü görevlileri, son bir haftada da degisik yer ve kurumlarda bilgilendirme faaliyetlerini sürdürdü.

Afet Egitim Çalismalarina Agirlik
2022 afet tatbikat yili çerçevesinde kamu kurum ve kuruluslarina yönelik afetlere hazirlik egitimlerini sürdüren AFAD görevlileri, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli gençlik merkezlerinde çocuk ve gençlere yönelik afetlere hazirlik bilgilendirmesi yapildi. Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile koordineli olarak 4 kütüphanede afetlere hazirlik, AFAD Acil mobil uygulamasinin tanitimi, AFAD gönüllülük sisteminin yayginlastirilmasi konularinda bilgilendirme gerçeklestirildi.

Malatya Park AVM’de de stant açarak vatandaslara afet ve acil durumlara hazirlikli olmak konusunda bilgilendirme yapan görevliler tarafindan, çocuklara afetlerde önlemleri anlatan boyama dergisi ve hikaye kitaplari hediye edildi.

AFAD Malatya Müdürlügü görevlileri tarafindan son bir haftada degisik yer ve kurumlarda bilgilendirme faaliyetleri gerçeklestirerek, afetlere hazirlik noktasinda farkindalik olusturulmaya çalisildi.
Kaynak: İHA