6 Yildir Göremedigi Oglu Için 2 Ayda Türkiye'yi Dolasacak

Sakarya’da yasayan Yalçin Çaliskan 6 yildir göremedigi oglunu görebilmek ve SMA hastasi çocuklara yardim edilmesi için toplumsal duyarlilik olusmasi için 2 ayda Türkiye’yi yürüyerek dolasacak.

6 Yildir Göremedigi Oglu Için 2 Ayda Türkiye'yi Dolasacak
Sakarya’nin Karasu ilçesinden yola çikan Yalçin Çaliskan, bosandigi Amerikan vatandasi eski esinin 6 yildir oglunu kendisine göstermedigini belirterek, oglunu görebilmek için Türkiye’yi yürüyerek dolasacagini ifade etti.

Yürüyüsünde sadece kendi oglu için degil SMA hastaligi gibi önemli bir konuda da toplumsal duyarlilik olusturmayi amaçladigini dile getiren acili baba 2 ay sonra yürüyüsünün Istanbul’da sona erecegini belirtti.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Çaliskan “Bundan 12 sene önce bir evlilik yaptim. Suan 7 yasinda bir oglum var. 6 senedir kendisini göremiyorum ve bundan 2 ay önce ben sosyal medya platformunda kendime hesap açtim. O hesap üzerinden oglum için yayinlar yapmaya basladim. Fakat istedigim seviyeye gelemedim ve ben söyle düsündüm; kendi kendime benim bir sey yapmam gerekiyordu ve bu bir hafta önce Sakarya’ya geldim. Istanbul’a dönmek istiyordum fakat sonra düsündüm dedim ki ‘Sakarya’ya kadar gelmisken bu projeyi baslatmayi düsündüm’ ve bu projeyi baslattim. Kendi imkanlarimla suana kadar Kdz. Eregli’ye geldim. Bundan sonrasi tabi ki insanlar destek olursa Türkiye’nin genelini yürüyerek bitirmeyi hedefliyorum. Hem oglum için hem bu SMA hastasi çocuklarimiz için hedef koydum, Insallah bana destek olunur. Bende bu yürüyüsü sag salim bitiririm. SMA hastasi çocuklarimiz için iyi bir sey yaptigimi düsünüyorum ve oglum için 6 senedir kendisini göremedim. Bu yol zarfinda yürürken gerçekten onu çok düsünerek gözlerimden çok yas geldi, çok agladim. Tabi ki zamani geri alamiyoruz, keske bir an önce oglumun yanina gidip oglumu bagrima basmayi gerçekten çok istiyorum. Hiç kimse annesiz veya babasiz büyümemeli. Ben kendimde annesiz babasiz büyüdüm; Sakarya yetistirme yurdunda büyüdüm. Onun için annesizligin ve babasizligin ne oldugunu çok iyi biliyorum. Ben oglumun annesi yaninda ama babasiz büyümesini gerçekten hiç istemiyorum. Biz her ne kadar esimle aramiz iyi olmasa da onun bana çocugumu göstermesi ve ona gerçekten çok yakin olmak istiyorum. Küçüklügünde ve büyüdügünde yaninda olmak istiyorum ama biliyorsunuz çocuklar çok hizli gelisiyor. Ben çocuguma bir seyler ögretmek, ona bir baba olmak, ona bir sefkat vermek istiyorum. Benim babam bana hiçbir sey ögretmedi, hiç yanimda olmadi ve Istanbul’da ben yurttayken öldürüldü. Ben çok travmalar geçirdim, çok sikintilar çektim. Benim oglumda böyle babasiz büyümesini gerçekten istemiyorum. SMA hastasi çocuklarimiza gerçekten desteklerinizi esirgemeyin. Yukaridaki kesimlere de söylüyorum; tüm kesimlere söylüyorum bunu lütfen rica ediyorum sizden SMA hastasi çocuklarimiza yardimci olun. Onlari yalniz birakmayin, ben yalniz birakmiyorum” dedi.

Yürüyecegi güzergâh ile ilgili olarak ta bilgiler veren Çaliskan, yolculukta en büyük sikintiyi kalacak yer konusunda yasadigini ifade etti.

Çaliskan konusmasinda su sözlere yer verdi; “Karasu’dan basladim, Karadeniz’i oldugu gibi yürüyerek bitirmek. Oradan Kars’a, Igdir’a oradan da Hakkari’ye geçip asagiya geçip oradan Kilis, Antep, Sanliurfa, Hatay, Adana, İçel derken Çanakkale oradan da Balikesir, Bursa ve Istanbul’da Mecidiyeköy’de bu yürüyüsü bitirmek istiyorum. Kalacak sikintisi benim için çok sikintili. Çünkü kisitli bir imkanim var böyle bir seye basladiysam bunun sonunu gerçekten getirecegime inaniyorum. Aç kalacagimi düsünmüyorum, çünkü bizim insanlarimiz çok merhametlidir. Ben hangi kapiyi çalsam birisi çikip bana bir tas çorba, bir yemek verecegini düsünüyorum. Aç kalacagimi kesinlikle düsünmüyorum. Insallah kendime devamli bir çati bulurum.”

Yalçin Çaliskan bu günkü yürüyüsüne Kdz. Eregli’den baslayarak Zonguldak Merkez ilçe istikametine devam etti.
Kaynak: İHA