Kusadasi'nda Karma Resim Sergisi

Ada Modern Sanat Galerisi, Türkiye’nin önde gelen 12 ressaminin farkli teknik ve disiplinlerde hazirladigi ‘Iç Içe’ isimli karma resim sergisine ev sahipligi yapmaya basladi.

Kusadasi'nda Karma Resim Sergisi


Özlem Alici koleksiyonundan seçilen ve çesitli tematik yaklasimlari içinde barindiran sergi, 12 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde kurulan Ada Modern Sanat Galerisi’nde ‘Iç Içe’ isimli karma resim sergisi düzenlenen bir kokteylle açildi. Serginin açilisina çok sayida davetliyle birlikte Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, esi Duygu Günel, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, koleksiyonun sahibi Özlem Alici, televizyon programcisi ve müzisyen Ayhan Sicimoglu ile KUSAV Baskani Levent Köylü katildi.

Ada Modern Sanat Galerisi açildigi günden beri ilk kez karma bir resim sergisine ev sahipligi yapiyor. Sergide, Türkiye’nin önde gelen 12 ressaminin farkli teknik ve disiplinlerde yaptigi 19 eser yer aliyor. Özlem Alici koleksiyonundan seçilen eserler, sanatin degisim ve dönüsümüne izleyiciyi ortak etmeyi amaçliyor.

Günümüz sanat dünyasindaki yeni dinamikleri görünür kilan ve farkli cografyalardaki güncel yaklasimlarin kavramsal benzerliklerini gözler önüne seren sergi, insanlara sanatin sinirlarini asan ortak dogasini göstermeyi de hedefliyor. Farkli üsluplarin iç içe girdigi sergide, her eser önünde o sanatçinin eserlerini yorumlayacak olan izleyici ile arasinda kültürel, duygusal ve sanatsal bir bag kuruluyor. Izleyiciyi anlam ve algi süreçlerinde farkindalik olusturacak soyut çalismalar ile de bulusturan sergi, farkli kusaklardan Türkiye’nin taninmis sanatçilarini bir araya getiriyor. Ali Omar, Avni Akmehmetoglu, Devrim Erbil, Erkan Yaprakkiran, Gürsel Soyel, Meray Akmut, Mustafa Özkan, Nur Gürel, Resul Aytemür, Semih Zeki, Serkan Yüksel ve Sahin Paksoy’un eserlerinin yer aldigi ‘Iç Içe’ isimli sergi 12 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Sergi açilisinda konusan KUSAV Baskani Levent Köylü, “Ada Modern Sanat Galerisi’ndeki yolculugumuz bugün ilk defa bir resim sergisi ile devam ediyor. Bu sergimizin özelligi ayni zamanda bir koleksiyon sergisi olmasi. Özlem Alici’ya bize kendi koleksiyonunu açtigi için çok tesekkür ediyorum. Birbirinden degerli 12 ressamin 19 eseri ile kapilarimizi yeniden açtik” dedi.



Kusadasi Belediye BaskanI Ömer Günel de, “Ada Modern Sanat Galerisi’ni hayata geçirirken Istanbul, Ankara, Izmir ve Bursa gibi büyüksehirlerde yer alan önemli sanat galerilerini örnek aldik. Ulusal ve uluslararasi düzeyde sanat eserlerine ev sahipligi yapmayi çok istedik. Ada Modern Sanat Galerisi sayesinde kentimize sanat yükleyerek manevi açidan da degistiriyoruz. Kusadasi sadece turizmde degil,kültür ve sanat faaliyetlerinde de lider konuma gelmeye basladi” diye konustu.

Koleksiyonun sahibi Özlem Alici ise “Ada Modern Sanat Galerisi çok keyifli bir galeri olmus. Kusadalilar böyle bir galeriye sahip oldugu için çok sansli. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve KUSAV Baskani Levent Köylü’yü tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA