Köylü Kadinlar Kendi Öykülerini Anlatti

Manisa’nin Sarigöl ilçesine bagli Alemsahli Mahallesinde düzenlenen ve yogun ilgi gören Dünya Öykü Günü etkinliginde köylü kadinlar da kendi öykülerini anlatti.

Köylü Kadinlar Kendi Öykülerini Anlatti
Manisa’nin Sarigöl ilçesine bagli Alemsahli Mahallesinde ilk kez gerçeklestirilen Dünya Öykü Günü etkinligi büyük ilgi gördü. Alemsahli Mahallesinde esi ile birlikte yasayan öykü ve roman yazari Vicdan Efe, 14 Subat Dünya Öykü Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Etkinlige köylü kadinlar ve Sarigöl’den gelen davetliler katildi.

Etkinlik kapsaminda köyden liseli bir kiz ögrenci katilimcilara kisa bir öykü okudu. Liseli genç kizin okudugu öykü katilimcilar tarafindan can kulagi ile dinlendi. Günesli bir havada yapilan Dünya Öykü Günü etkinliginde katilimci köylü kadinlara da söz verilerek kendi öykülerini anlatmalari saglandi.

Öykü ve roman yazari Vicdan Efe, "Köyde yasayan kadinlarimiz Dünya Öykü Günü’nde kendi hikayelerini anlatma imkani buldular. Sarigöl’den gelen kadin katilimcilarin öykülerini dinledik. Köylüler bu etkinligi sevdiler. Yilda birgün degil ayda bir yapalim istekleri geldi." dedi.

Alemsahli kadinlar ise duygularini su sözlerle ifade etti: "Vicdan Hanim, sayesinde bir araya geldik, arkadaslarimizi gördük. Öykülerimizi anlattik. Güzel bir gün oldu. Bu tür etkinlikleri ayda bir yapmali. Öykü günü düzenleyen Vicdan Hanima tesekkür ederiz."
Kaynak: İHA