Kastamonu Valisi Çakir Açiklamasi '40 Hanenin 15 Hanesi Yandi, Sükür Can Kaybi Yok'

Kastamonu’nun merkez Basören köyünde henüz bilinmeyen sebeple çikan yanginda 40 haneli köyün 15 hanesi tamamen yanarak kullanilamaz hale geldi. Vali Avni Çakir, "40 haneli köyümüzün su anda 15 hanesi maalesef tamamen yandi. Sevindirici olan sudur ki çok bu yanginda herhangi bir can kaybimiz yok" dedi.

Kastamonu Valisi Çakir Açiklamasi '40 Hanenin 15 Hanesi Yandi, Sükür Can Kaybi Yok'
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun merkez ilçesine bagli 40 hane bulunan Akkaya Basören köyünde henüz belirlenemeyen sebeple çikan yanginda 15 hane tamamen yanarak kullanilamaz hale geldi. Yangin kontrol altina alinirken, sogutma çalismalari sürüyor.

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Avni Çakir, vatandaslarla görüstü. Yetkililerden yangin hakkinda bilgi alan Vali Çakir, “Bugün saat 15.00 siralarinda Merkez Basörün köyümüzde maalesef ciddi bir yangin meydana geldi. 40 haneli köyümüzün su anda 15 hanesi maalesef tamamen yandi. Sevindirici olan sudur ki çok bu yanginda herhangi bir can kaybimiz yok. Vatandaslarimiz hayvan varliklarini da büyük oranda uzaklastirmislar, su anda üç tane buzagi yavrusu araniyor, belki de bu buzagilarin hayatini kaybetmesi söz konusu olabilir. Onun disinda çok sükür bir can kaybimiz yok. Yangin ilimize en uzak mesafede olan köyümüzde oldu. Hem rakim olarak yüksek hem de yollarda kar var halen. Buraya normal tasitla 1 saatte geliniyor. Agir vasitalarda yaklasik 1,5 saat ya da 2 saatte gelebiliyor. Maalesef itfaiyemiz gelene kadar rüzgarinda etkisiyle yangin siddetli bir sekilde yapilasmanin da ahsap ve yakin olmasindan dolayi hizli bir sekilde yayildi ve vatandaslarimizda ancak ya esyalarini da ya da canlarini kurtarabildiler. Yangin su anda kontrol altinda baska bir alana siçrama gibi durumu kalmadi. Su anda itfaiyelerimizde zaten sogutma çalismalarimiza da basladi.

Ben büyük geçmis olsun diyorum. Valilik ve AFAD olarak planlarimizi yaptik. Vatandaslarimizin hiçbir tanesini açikta birakmayacagiz. 8 evimizde vatandaslarimiz ikamet ediyorlar, digerleri evlerini yazlik olarak kullaniyorlardi. Bu vatandaslarimizin da hem köylerinin yakinlarinda hem de bos kamu binalarinda ya da konteynirlarda yerlestirme planlarini yaptik. Merkezden de yeteri kadar konteynirlarimiz mevcut zaten, talep edenlere konteynirlar verecegiz. Hizli bir sekilde insallah iyi bir firsatta hizli bir sekilde insallah devlet olarak vatandaslarimizin yaralarini saracagiz. Tesellimiz can kaybinin olmamasidir. Hepimize büyük geçmis olsun” dedi.

Kaynak: İHA