Eski Ve Atil Esyalari Boyayip, Sekillendirip Tekrar Kullanilir Hale Getiriyorlar

Trabzon’da Ortahisar Halk Egitim Merkezi bünyesinde açilan Ahsap Boyama ve Kâgit Rölyef Kursunda eski ve atil durumdaki esyalar tekrar degerlendirilerek geri dönüsüme kazandiriliyor.

Eski Ve Atil Esyalari Boyayip, Sekillendirip Tekrar Kullanilir Hale Getiriyorlar
Kursiyerler eski ve atil olan mobilya basta olmak farkli ev esyalarini boyayip sekillendirerek tekrar aktif hale getirmeyi saglarken kurslara genellikle ev hanimlari ilgi gösteriyor.

Kursta ögrendiklerini evde ki eski ve atil durumda olan esyalara uygulayarak daha güzel bir görünüme kavusmayi sagladiklarini belirten kursiyerler, böylece çöpe atilmaya yüz tutmus esyalari tekrar geri dönüsüme kazandirdiklarini kaydettiler.

Kurs sayesinde zamanlari daha iyi degerlendirerek faydali isler yapmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten kursiyerler, bir nevi stres attiklarini söylüyorlar.

Trabzon Ortahisar Halk Egitim Merkezi usta ögreticilerinden Bilge Turgun, Ahsap Boyama ve Kagit Rölyef Kursuna genellikle ev hanimlarinin ilgi gösterdigini belirterek atil ve eski esyalari geri dönüsüme kazandirmaya çalistiklarini söyledi.



Eski esyalarin atilmayarak mutlaka degerlendirilmesine dikkat çeken Turgun, “Kursumuzda genellikle eski ve atil durumdaki esyalari sekillendirip boyatarak geri dönüsüme kazandirmayi hedefliyoruz. Daha çok mobilya, ahsap boyama kagit rölyef çalismalari yaparak bir çok alanda geri dönüsümler yapiyoruz. Genellikle mobilyalar çok pahali oldugundan yenisi almak yerine evimizdeki mevcut mobilyalarimizi boyatarak parçalar ekleyerek daha güzel görünümlü bir hale getirebiliriz. Burada genelde bunlari yapiyoruz. Kursumuza evlerde geri dönüsüm üzerine daha fazla esya oldugundan ev hanimlari daha çok ilgi gösteriyor. Üzerinde uygulama yaptigimiz esyalarin orijinalligini bozmuyoruz. Burada yaptigimiz çalismalarimizi daha sonra sergileyecegiz. Evdeki eski esyalari kesinlikle atmayin. Çöpe atilmis sehpalar, koltuklar vs. degerlendirilebilir. Böylece aile bütçelerine katki saglanmis olur” dedi.

Kursiyerlerden Fatma Çalis, stres atarak ögrenmenin keyfini yasadiklarini belirterek “ Keyifli bir çalisma oluyor. Eski esyalari boyatip sekillendirerek daha güzel görünümlü hale getirmenin keyfini yasiyoruz. Kronik rahatsizligim olmasina ragmen bu ugras bana çok iyi geldi. Su an elimde olan çalismayi çocuklarima yapiyorum. Çok sevindiler çok mutlu oldular” diye konustu.

Kursiyerlerden Filiz Ergin’de atil durumdaki esyalari geri dönüsüme kazandirmaya çalistiklarini ifade ederek “Eski ve atil durumdaki esyalari farkli sekillerde degerlendirerek daha güzel bir görünüme kavusturuyoruz. Sahsen eski esyalari çöpe atma taraftari degilim bu tür esyalar degerlendirilip tekrar kazanilabilir. Amaç eskileri kullanilabilir hale getirmek” seklinde konustu.

Kursiyerlerden Yasemin Çolak da “Evdeki eski kullanmadigimiz esyalari degerlendirip kullanilir hale getirmeye çalisiyoruz. Normalde evde de bu tür çalismalar yapiyordum ancak buraya gelerek daha çok seyler ögrendim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA