Kulagina Kar Suyu Kaçan Hamsiye Vatandastan Yogun Talep

Karadeniz’de kulagina kar suyu kaçan hamsi Samsun’da kilosu 25 TL’den kapis kapis satiliyor.

Kulagina Kar Suyu Kaçan Hamsiye Vatandastan Yogun Talep


Samsun’da balik saticilari havalarin soguk olmasindan dolayi hamsinin yaglanarak büyüdügünü söyledi.

Büyüyen ve daha lezzetlenen hamsi vatandaslar tarafindan ilgi görüyor. Kimi vatandaslarin baska bölgede yasadiklarini belirterek Karadeniz hamsinin tadinin hiçbir yerde alamadiklarini söyledi.



"Hamsi kar suyunun kokusunu aldi"

Taleplere yetisemediklerini söyleyen Balik saticisi Ercan Albayrak, "Suan da yogunluk hamsidedir. 25 TL’den satiliyor. Vatandas memnundur. Havanin sogumasiyla birlikte hamsimiz de geldi. Barbun var 20 TL, Mezgit 15 TL, Istavrit 15 TL’dir. Vatandas balik yiyor. En uygun suanda baliktir. Her seye zam geldi, baliga zam gelmedi. Bayagi satiyoruz ve yetistiremiyoruz. Hamsi kar suyunun kokusunu aldi. Yüzeye çikti. Fiyati ise tavuktan ucuzdur" dedi.

Balik saticisi Onurcan Köse, "Havalarin soguk olmasindan ve hamsinin kulagina kar suyu kaçmasindan dolayi daha lezzetlidir. Hamsinin boyu büyüdü. Yaglandi. Vatandasta bol bol hamsi yiyor" diye konustu.

Bir vatandas ise " Samsunluyum ama Van’da yasiyordum. Karadeniz’de hamsiyi buldum çok mutluyum. Van’da biz hiç hamsi göremedik. Hamsiyi çok aradik. Karadeniz suyunda beslenmesinde dolayi çok özledik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA