OKT Trailer Gelecege Daha Güçlü Yürüyor

41 yildir gelecege meraki ile daha fazlasi için çalismalarinda birçok yeniligi ve teknolojik gelismeleri takip edip karayolunda mal ve yük tasimaciligina yönelik özel çözümler sunarak sektörüne yön veren OKT Trailer, 50’ye yakin ürün çesidi ile dünyada adindan söz ettirecek çalismalarini sürdürerek vizyonu dogrultusunda ilerlemeye devam ediyor.

OKT Trailer Gelecege Daha Güçlü Yürüyor


Ar-Ge çalismalari ve üstün mühendislik kabiliyeti ile kendi teknolojisini üreterek Türkiye’nin en genis kapasite araligina ve farkli geometrik gövde kesitlerine sahip tanker, silobas ve damper seçenekleri sunan OKT Trailer, sertifikasyon ve kurumsallasma süreçlerini kalite ve güven çerçevesinde sekillendirerek dünyada ihracat payini arttiriyor. Afrika ve Ortadogu pazarindaki hakimiyeti artarak devam eden OKT, tasarimsal mühendislik çözümleri ile büyük ölçekli isletmelerin taleplerine hizli çözüm sunarak Avrupa pazarindaki ihracat payini da zirveye tasiyor.

“Kullanici dostu ürünlere ve yeniliklere odaklaniyoruz”

2021 yilinda yürütülen çalismalari degerlendirerek 2022 yilinda gerçeklestirmeyi planladiklari gelecek projeleri hakkinda açiklamalarda bulunan OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maras; “2021 yili global pazardaki gelismeleri takip ettigimiz, yeni cografyalari kesfettigimiz ve güçlü is birlikteliklerine imza attigimiz bir yil oldu. Özellikle Ar-Ge alaninda yapmis oldugumuz çalismalar ile ürünlerimizin operasyonel verimliliklerini artirmaya yönelik özel çözümlerimizin yani sira ergonomik ve yenilikçi tasarimlarimiz ile beklenti ve ihtiyaçlarin ötesinde süreçlere odaklandik. Gelisen ve degisen dünyanin ihtiyaçlarini karsilayacak lojistik çözümleri için teknolojik, dogaya ve çevreye duyarli, enerji kaynaklarini verimli kullanabilen kullanici dostu projeler için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ar-Ge stratejilerimizi sürekli güncel tutarak degisen yasam kosullarinin, teknolojik gelismelerin, mevzuat ve standartlarin takipçisi olarak, üretim altyapi ve ekipmanlarimizdaki gelismelerimiz, kadromuzda yapilan yenilikler ile sektörümüzün gelecegine yönelik yatirimlarimiza devam ediyoruz” dedi.



“Avrupa pazarinda ihracat basarimizi zirveye tasiyoruz”

Hizmet edecek cografi bölge iklim ve yol kosullarina göre ürün performansini maksimum fayda ile ortaya koyacak yenilikçi çözümler sunduklarini dile getirerek ihracat çalismalari hakkinda bilgi veren Hakan Maras; “Türkiye’nin güvenilir ve güçlü markasi olarak treyler sektörüne yön veriyor, yeni dönem projelerimizde teknoloji ve Ar-Ge odakli çalismalarimizi sürdürerek ihracat payimizi arttirmaya devam ediyoruz. Ürettigimiz tasima çözümleriyle marka sözümüzün arkasinda durmayi basarirken, yeni kosullarin degisen ihtiyaçlarina Ar-Ge çalismalarimiz ile cevap veriyoruz. Dünya pazarindaki ihracat payimizin artisa geçtigi bu dönemde 60’a yakin ülkeye ürünlerimizi ulastiriyor, Afrika ve Ortadogu ülkelerinin yansira Avrupa pazarindaki ihracat payimizi da zirveye tasiyoruz. Özellikle büyük ölçekli isletmelerin ve genis filolarin takim arkadasi olarak ihtiyaçlarina cevap veriyor, yaptigimiz stok ve üretim planlamalari dahilinde kisa süreli teslimat ve özel ürün taleplerine hizli cevap verebilme kabiliyetimiz ile tercih noktasinda oluyoruz” diye konustu.



“Savunma sanayinde sundugumuz çözümler ile emin adimlarla ilerliyoruz”

Yerli ve milli kabiliyetiyle 2007 yilindan bu yana Türk savunma sanayisine gerçeklestirdikleri projelerle ilerleyisini sürdürdüklerini ve 2022 yilinda çalismalarini bir üst seviyeye çikararak Ar-Ge tecrübesini savunma sanayiine tasimaya devam edeceklerini dile getiren Hakan Maras; “Savunma sanayiinde bulunan motorlu araç guruplarinin yakit ikmallerinin karsilanmasinda ve agir yüklerin tasinmasinda gerçeklestirdigimiz projelerimiz ile savunma sanayisindeki çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz. Geçtigimiz yil IDEF 21 fuarinda sergilenen Anadolu Savunma is birligi ile gelistirdigimiz proje kapsaminda; uçak, helikopter, tank vb. hem kara hem de hava savunma araçlarina görevi sirasinda operasyonun aksamamasi için karadan akaryakit ikmali yapilabilmesi amaciyla özel olarak üretilen Muharebe Sahasi Akaryakit Tankerimiz ayni anda birçok araca akaryakit takviyesi yapabilme özelligi ile silahli kuvvetlerin operasyonel verimliligini sahada en üst seviyeye çikarirken, güçlendirilmis konstrüksiyon yapisi, 20 bin litre tasima kapasitesi gibi birçok özelligi ile Seyit ürün ailesinde hizmet vermektedir. Bunun yani sira Aselsan’in ihtiyaçlari dogrultusunda farkli faydali yük ve ekipmanlara entegre edilebilecek sekilde tasarlanan Askeri Römork ise radar sistemleri, anten ve görüntüleme sistemlerinin tasinmasinda mükemmel çözüm ortagi olurken, otomatik seviyelendirme ve tek aks avantajlariyla hassas denge özelliklerine sahip teleskopik yükseltme sistemleri gibi çok yönlü kullanimi ile Türk donanmasinin hizmetindedir. IHA ve askeri helikopterlerin akaryakit ikmalinde sundugumuz çözümlerimiz ve sasi grubundaki ürünlerimiz ile ülke savunma sanayiine desteklerimizi sürdürürken, üretim çalismalarinin yaninda askeri güvenlik güçlerinin envanterinde bulunan mevcut araçlara iliskin tadil, yenileme ve montaj projelerinde de basari ile rol alarak mevcut degerlerin geri kazandirilmasi ve sürdürülebilir hale getirilmesini sagliyoruz. Yenilikçi çalismalarimiz ile Türkiye’nin savunma sanayiinde disa bagimli olmadan milli araçlarin kullanimi ile basarili operasyonlar gerçeklestirmesine destek vermeye devam edecegiz” seklinde konustu.



“Büyümeye odaklanarak çalisan sayimizi ve kapasitemizi arttiriyoruz”

2018 yilinda Ar-Ge Merkezinin kurulmasi ile gerçeklestirdigi projelerle gösterdikleri basarilarini devam ettirmek ve yurt disinda artan ihracat talebini karsilayabilmek adina çalismalarini hizlandirarak kapasite artisi için start verdiklerini ifade eden Hakan Maras; “Sirketimizin büyüme ve gelisme odakli gelecek vizyonuyla Dünya genelinde artan ihracat payimiz ve fizibilite çalismalarini baslattigimiz yakin gelecekte faaliyete geçecek olan 4. Fabrika projemiz kapsaminda çalisan kadromuzu arttirmak üzere harekete geçtik. Öncelikle geçen yil açtigimiz mühendis formasyon kurslarimiz kapsaminda 40’a yakin mühendisimiz özel egitimler ve üniversite-sanayi is birligi ile is basi egitimi kapsaminda aldiklari egitimlerle sirketimizin tüm süreçlerine hakim olarak kursu tamamlayip is basi yaptilar. Mühendis kadromuzun artisi sonrasi üretim çalisani istihdam projemizin 1. etabi kapsaminda üretim alaninda görevlendirilmek üzere kaynak operatörü, montaj operatörü ve otomotiv boyacisi mesleklerini icra edecek 100 kisilik ek istihdam sürecini baslattik. Küresel büyüme hedeflerimizin planlamasi dahilinde ise alimlarin devam ettigi projede 2. etabin tamamlanmasi ile toplam 200 kisinin üretim alanlarimizda istihdamini gerçeklestirecegiz. Ayrica sirketimiz teknik ve idari kadroda açilan yeni pozisyonlar için de 30’a yakin istihdam saglanacak. Büyümeye odaklandigimiz 2022 yilinda ülkemizi dünyada temsil etme yolunda yürüttügümüz projeler ile ülke ekonomisine katki saglamaya ve istihdam çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA