Mesleki Egitim Merkezi Programi Tanitim Ve Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Mesleki Egitim Merkezi ve Mesleki Egitim Merkezi Programi Tanitim Degerlendirme Toplantisi Vali Mehmet Makas’in katilimiyla yapildi.

Mesleki Egitim Merkezi Programi Tanitim Ve Degerlendirme Toplantisi Yapildi
Mesleki Egitim Merkezi Müdürlügü yetkilileri tarafindan sunum esliginde katilimcilara bilgilerin verildigi toplantida; Erzincan’da bulunan tüm Meslek Liselerinde Mesleki Egitim Merkezi Programinin açildigi belirtilerek, bu merkezlere basvuru için öncelikle kisinin en az ortaokul mezunu olmasi, bir isletmede fiilen çalisiyor olmasi ve çalistigi is yerinde usta ögreticilik belgesi bulunan bir kisi olmasi gerektigi ifade edildi.

Mesleki Egitim Merkezi Programi kapsaminda; Haftada 1 gün okulda teorik egitim, 4 gün isletmede beceri egitimi yaparak Meslek Lisesi Diplomasi ile birlikte çiraklik, kalfalik, ustalik belgesi ve isyeri açma belgesi ile kendi isini kurma imkâni, yas siniri olmaksizin ortaokul mezunu herkes için kayit imkâni, is kazasi ve meslek hastaliklarina karsi sigorta, 9, 10, ve 11. sinifta asgari ücretin en az %30’u kadar maas, 12. sinifta ise asgari ücretin en az %50’si kadar maas, 33 alan 181 dalda mesleki egitim firsati gibi pek çok imkan ve avantajin oldugu vurgulanarak, ayrica 4 Subat 2022 tarihine kadar Erzincan Mesleki Egitim Merkezine ve tüm Meslek Liselerine basvuru yapilmasi halinde yil kaybi olmadan 2021-2022 egitim ögretim yilinda yüz yüze egitime devam edilebilecegi belirtildi.

Programda konusan Vali Mehmet Makas, yapilan çalismalar dolayisiyla il milli egitim ve meslek egitimdeki yöneticilere tesekkür ederek; “Sanatkârlarimizin mesleklerini devam ettirecek, milletimizin ihtiyaci olan mesleklerin de hayata tutunmalarini saglayarak, milletimize hizmet etmeyi amaçliyoruz. Mesleki egitim projesi de böyle bir proje. Bu projeyi yaparken sanatkâr insan yetistirmek. Lise diplomasinin yaninda kisiyi çiraklik, kalfalik ve ustalik belgesini alabilecegi bir konuma getirmek amaciyla bu mesleki egitim programini halkimizin hizmetine sunuyoruz. Öyle bir nesil yetistiriyoruz ki bu nesil çok kaliteli ve güzel isler yapacak. Ülkemizi muasir medeniyet seviyesine çikartacaktir.” dedi.

Program karsilikli soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Kaynak: İHA