Blinken, Rusya'nin Ukrayna Sinirlarindan Askerlerini Çekmesini Istedi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Rus mevkidasi Sergey Lavrov ile gerçeklestirdigi telefon görüsmesinde, Rusya’nin derhal gerilimi düsürmesini ve Ukrayna sinirlarindan askerlerini ve teçhizatini geri çekmesini istedi.

Blinken, Rusya'nin Ukrayna Sinirlarindan Askerlerini Çekmesini Istedi
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, ABD’nin Rusya’nin güvenlik tekliflerine verdigi yazili yanitin ardindan Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmeye dair ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Blinken, ortaklarimiz ve müttefiklerimizle tam koordinasyon içinde yapmayi planladigimiz karsilikli güvenlik endiseleri konusunda Rusya ile önemli diyalogu sürdürmek için ABD’nin istekliligini vurguladi" denildi.

Blinken’in ayrica ABD’nin Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne bagliligini ve tüm ülkelerin kendi dis politikalarini ve ittifaklarini belirleme hakki oldugunu ifade ettigi belirtildi. Açiklamada, "Blinken, Rusya’nin derhal gerilimi düsürmesini ve Ukrayna sinirlarindan askerlerini ve teçhizatini geri çekmesini istedi. Blinken, Ukrayna’nin daha fazla isgal edilmesinin hizli ve ciddi sonuçlari olacagini vurguladi ve Rusya’yi diplomatik bir yol izlemeye çagirdi" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA