Türk Kizilayi Dicle Ilçesinde Kan Bagisi Kampanyasi Düzenledi

Türk Kizilay Dernegi ilçe ilçe gezerek, kan bagisi kampanyasi düzenlemeye devam ediyor.

Türk Kizilayi Dicle Ilçesinde Kan Bagisi Kampanyasi Düzenledi
Gerekli tibbi malzeme ve saglik personellerini içinde barindiran, 4 yatak kapasitesi kan bagisi araciyla Diyarbakir’in Dicle ilçesine gelen Türk Kizilay ekipleri, kan bagisi kampanyasi düzenledi.

Diyarbakir Kan Bagis Merkezi tarafindan ilçede bulunan saat kulesi yaninda düzenlenen kampanya çerçevesinde ihtiyaç duyan hastalar için gönüllü vatandaslardan kan toplandi.

Dicle Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Rifat Arik, Ilçe Tapu Müdürü Faruk Demir, Sehit Bilal Dicle Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Osman Özkan ve okulda görevli birçok ögretmen, siyasi parti temsilci ve üyeleri ile çok sayida kamu personeli, ögretmen ile vatandaslar kan bagisinda bulunarak, kampanyaya destek verdi. Kampanyanin yürütülmesinde Türk Kizilay Dicle Ilçe Baskani Mehmet Hanefi Akalp, yönetim kurulu üyesi Ali Riza Zeyrek de aktif rol alarak, çalismalariyla katkida bulundu.

Düzenlenen kan bagisi kampanyasi hakkinda açiklama yapan Türk Kizilay Kan Hizmetleri yetkilisi Süleyman Koç, “Kan hayati öneme haiz bir maddedir. Su an hali hazirda hastanelerde umutla kan bekleyen hastalarimiz bulunmaktadir. Hastalarimizin magduriyet yasamamasi adina, gerçeklestirdigimiz kan bagis kampanyalarinda duyarli her vatandasin destegine ihtiyaç duymaktayiz. Unutulmamalidir ki, bu kan bir gün bizlere veya yakinlarimizdan birine de lazim olabilir. Dicle ilçesinde gerçeklestirdigimiz kan bagis kampanyasina destek veren kamu kuruluslari, sivil toplum kuruluslari, parti yöneticileri ve vatandaslarimiza sunmus olduklari desteklerden ötürü ne kadar tesekkür etsek azdir" dedi.

Kaynak: İHA