Putin Ve Pasinyan, Kirgizistan'da Görüstü

Kirgizistan’da düzenlenen Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi toplantisi öncesinde Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan görüsme gerçeklestirdi.

Putin Ve Pasinyan, Kirgizistan'da Görüstü
Kirgizistan’in baskenti Biskek’te düzenlenen Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi toplantisina katilan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, toplanti öncesi bir araya geldi. Geçtigimiz haftalarda Erivan’da da bir araya geldiklerini hatirlatan Putin, Rusya ile Ermenistan arasindaki ticari gelismelere deginerek, "Bir kez daha Rusya’nin (Ermenistan için) ticari ve ekonomik ortak olmaya devam ettigi gerçegine dikkat çekmek istiyorum. Rusya, Ermenistan’in ticaret hacminin yüzde 30’unu olusturuyor ve hatta esas yatirimci kaliyor, yatirimlarin yüzde 40’i Rusya’ya ait. Bu yilin ilk 10 ayinda ticari ciroda yüzde 67 büyüme gerçeklesti. Bu çok olumlu bir gelisme" ifadelerini kullandi.

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ise bölgesel konulari ele alacaklarini belirterek, "Elbette yogun bir gündemimiz var. Bugün bölgesel konulari ele alacagimiza eminim. Ne yazik ki bölgemizdeki durum gerginligini koruyor. Bölgemizdeki asil mesele Daglik Karabag çözümü. Ne yazik ki son dönemde Rus baris güçlerinin sorumluluk alanindaki Daglik Karabag’da da tansiyonun arttigini görüyoruz. Son zamanlarda Laçin koridorunun kapatildiginin ve Daglik Karabag’da bu konuda çok büyük endiselerin oldugunun farkinda oldugunuza eminim" dedi.

Kaynak: İHA