Proje Sayesinde Özel Çocuk Annelerine Istihdam Saglanacak

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Kizilay Yunusemre Subesi ve Yunusemre Halk Egitim Müdürlügü is birliginde yürütülen “Özellikli Çocuk Annelerini Kizilay ile Istihdam Projesi” çerçevesinde özellikli çocuk anneleri, bir ay boyunca Karaoglanli Mahallesi’ndeki Süs Bitkileri Üretim Tesisinde seracilik ve çiçek yetistiriciligi üzerine kurs aldi. Aldiklari egitimin ardindan, düzenlenen törenle özellikli çocuklarin anneleri sertifikalarini aldi.

Proje Sayesinde Özel Çocuk Annelerine Istihdam Saglanacak
Manisa Büyüksehir Belediyesi, Kizilay Yunusemre Subesi ve Yunusemre Halk Egitim Müdürlügü, özel çocuklarin anneleri için anlamli bir proje gerçeklestirdi. Kizilay Yunusemre Subesi hazirladigi “Özellikli Çocuk Annelerini Kizilay ile Istihdam Projesi’ne, Manisa Büyüksehir Belediyesi, Kizilay Yunusemre Subesi ve Yunusemre Halk Egitim Müdürlügü de destek verdi. Projede özel çocuk anneleri, bir ay boyunca Karaoglanli Mahallesi’ndeki Süs Bitkileri Üretim Tesisinde seracilik ve çiçek yetistiriciligi üzerine kurs aldilar. Aldiklari egitimin ardindan özel çocuk annelerine sertifika töreni düzenlendi.

Karaoglanli Mahallesi’ndeki Süs Bitkileri Üretim Tesisinde düzenlenen sertifika törenine, Manisa Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Nursel Ustamehmetoglu, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Firat Özcan, Kent Estetigi Dairesi Baskan Vekili Hakan Gasi, Kizilay Yunusemre Sube Baskani Serdar Sevim, Yunusemre Halk Egitimi Merkezi Aysen Oguz ve Kizilay Yunusemre Sube Yönetimi katildi.



Proje hakkinda bilgi verdi

Düzenlenen törende konusan Kizilay Yunusemre Sube Baskani Serdar Sevim, “Manisa Büyüksehir Belediyesine ve Yunusemre Halk Egitim Müdürlügüne projemize verdiginiz destekler için tesekkür ediyorum. Projemiz, “Özellikli Çocuk Annelerini Kizilay ile Istihdam Projesi”. Bu projemiz yurt çapinda en degerli bes projeden birisi seçildi. Kizilay’in birçok projesi bulunmaktadir. Yunusemre subemizin yaptigi özellikli annelere Kizilay ile istihdam projesi, suan Türkiye’nin göz bebegi bir projedir. Bu proje, ayni zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. Çünkü, özellikli çocuklara sahip anneler, bizim için degerli varliklar. Hepimizin annesi degerli ama özellikli çocuk anneleri toplum için degerli. Allah hepsinden razi olsun. Biz de onlara meslek edindirme adina böyle bir proje gerçeklestirdik. Büyüksehir Belediyesi ve Yunusemre Halk Egitim Müdürlügü’nün destekleriyle projeyi tamamladik. Kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.



“Verimli bir egitim oldu”

Kent Estetigi Dairesi Baskan Vekili Hakan Gasi de, verimli bir egitim dönemi olduguna dikkat çekerek, “52 bin metre karelik alan üzerine kurulu seramizda, 4 bin metre karelik kapali alanimiz bulunmaktadir. 4 bin metre karelik kapali alanda mevsimlik çiçek ve yillik bitkiler üretiyoruz. Yapilan egitimde özel çocuk sahibi annelerimize, agaç ve bitkilerden çelikleme yöntemi ile üretilme ve mevsimlik çiçeklerin tohumlama egitimi verildi.

Verimli bir egitim oldugunu düsünüyoruz” dedi.

Yunusemre Halk Egitimi Merkezi Müdürü Aysen Oguz, projede yer almaktan dolayi memnuniyetini paylasarak, “Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Kizilay Yunusemre Subesi’ne bizleri bu projeye dahil ettikleri için tesekkür ediyorum. Bizler de egitici ve kurs destegi verdik projeye. Yeni sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktan gurur duyariz” dedi.

Projeden faydalanan özel çocuk anneleri, memnuniyetini dile getirerek emek verenlere tesekkür etti.

Programin sonunda, özel çocuk anneleri serada ürettikleri çiçeklerden Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e takdim edilmek üzere Baskan Danismani Nursel Ustamehmetoglu’na teslim etti.
Kaynak: İHA