Parmak Kopmasinda Mikrocerrahi Teknigi Kurtarici Oluyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Opr. Dr. Atakan Telatar, “Çiplak gözle onarilmak için çok küçük bazi damar ve sinir gibi dokularin kesilmesi durumunda, onlari yeniden bir araya getirebilmek için mikrocerrahi tekniklerinden yararlanmaktayiz. Ortopedi pratiginde el yaralanmalarinda mikrocerrahi tekniklerine basvurma ihtiyaci duyabiliyoruz” dedi.

Parmak Kopmasinda Mikrocerrahi Teknigi Kurtarici Oluyor
VM Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Opr. Dr. Atakan Telatar, mikrocerrahi teknigi hakkinda açiklamalarda bulundu. Mikrocerrahinin, mikroskop kullanilarak yapilan cerrahileri ifade ettigini belirten Op. Dr. Telatar, “Çiplak gözle onarilmak için çok küçük olan bazi damar ve sinir gibi dokularin kesilmesi durumunda onlari yeniden bir araya getirebilmek için mikrocerrahi tekniklerinden yararlanmaktayiz” diye konustu.



"El yaralanmalarinda uygulanir"

Ortopedi pratiginde el yaralanmalarinda mikrocerrahi tekniklerine basvurma ihtiyaci duyabildigini söyleyen Opr. Dr. Atakan Telatar, “Elin kanlanmasini saglayan kan damarlarinin veya motor ve duyusal fonksiyonlarini saglayan sinirlerinin yaralanmasi durumunda mikroskop altinda görerek onarmak gerekiyor. Mutfakta sebze dograrken olusabilecek basit bir parmak kesiginden, bir agir sanayi isçisinin yasayabilecegi parmak kopmasina kadar pek çok durumda mikrocerrahi tekniklerinden yararlaniyoruz. Hastanemizin gelismis ameliyathane sartlarinda hastalarimiza mikrocerrahi alaninda hizmet veriyoruz. El yaralanmalarinda ortopedi bölümümüzle hizmetinizdeyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA