Okuldaki Kampanyada Iki Çocuga Umut Olan Bagis

Bursa’nin Inegöl ilçesinde Gazipasa Ortaokulu ile Kizilay isbirliginde düzenlenen 510 velinin katilim sagladigi kan bagisi kampanyasinda; dogduklarindan beri kök hücre bekleyen 3 yaslarindaki 2 çocuga donör bulundu. Okul yönetiminin cazip hale gelmesi için 3 bisiklet ve en çok bagisçi toplayan sinifa pizza ödülünü ortaya koydugu kampanyaya ilçe protokolü de katilim saglayarak destek verdi.

Okuldaki Kampanyada Iki Çocuga Umut Olan Bagis
510 velinin basvurdugu kampanyada, bagisa uygun 240 velinin kan alimi yapildi. Kampanyada ayrica gönüllü olan 238 veli de kök hücre bagisinda bulundu. Bagista 2 velinin kani, 3 yildir kök hücre nakli bekleyen 3 yaslarindaki 2 çocuga Umut oldu.

2 çocuga umut oldular

Okulda düzenlenen kan bagisi kampanyasi hakkinda bilgi veren Gazipasa Ortaokulu Müdürü Özlem Akyol Uysal, “Gazipasa Ortaokulu olarak kan bagisi kampanyasi düzenledik. Ögrencilerimizin çalismalari, velilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin kampanya süreçleri dogrultusunda yogun bir katilim oldu. 510 velimiz kampanyamiza basvuru yapti. Bunlardan 240 kisi kan bagisi kampanyasinda bulundu. 238 velimizin de kök hücre bagisi gerçeklesti. Kök hücre bagislarinda 2 velimizin kök hücre eslesmesi 2 çocugumuza uymus oldu. Ögrencilerimiz arasinda farkindalik olusturmak, velilerimizin kampanya sürecine yogun ilgisinden dolayi tüm kan bagisini gerçeklestiremedik. Hafta sonu kan bagisinda bulunamayan velilerimizle beraber yine bagis sürecimiz devam edecek. Kan bagisini cazip hale getirmek için hayirsever velilerimizin bagislariyla aldigimiz 3 bisiklet ve en çok bagis toplayan sinifimiza da pizza ödülü ile daha cazip hale getirdik. Ögrencilerimiz yogun gayret sarf ettiler. Güzel bir farkindalik olusturduk. Gazipasa ortaokulu olarak velilerimize, hayirseverlerimize, sivil toplum örgütlerine ve çocuklarimiza tesekkür ediyorum. Dünyayi iyilik kurtaracak" dedi.

Milli Egitim Müdür Vekili Firat Korkmaz, "Gazipasa Ortaokulu ve Kizilay arasinda yapilan protokol çerçevesinde kan bagisi kampanyasi düzenlenmistir. Kampanyaya ögrencilerimizin velileri, ögretmenlerimiz ve Mili Egitim çalisanlari cani gönülden destek vermislerdir. Kampanyanin düzenlenmesi esnasinda Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Ali Dogru ile Ilçe Kaymakamimiz Eren Arslan’in büyük katkilari vardir. Kendilerine tesekkür ediyoruz. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz." dedi.

Kaynak: İHA