Eko-Okullar Koordinatör Ögretmenler Toplantisi

Tepebasi Belediyesi’nin paydasi oldugu Eko-Okullar bünyesindeki koordinatör ögretmenler, Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda bir araya geldi.

Eko-Okullar Koordinatör Ögretmenler Toplantisi
Tepebasi Belediyesi ve Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün paydasi oldugu Uluslararasi Çevre Egitim Programi Eko-Okullarin, 2022-2023 Eko-Okullar Koordinatör Ögretmenler ve Idareciler Toplantisi yogun katilim ile gerçeklesti. Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda düzenlenen toplanti, Eko-Okullar Il Koordinatörü Nadir Erdem’in açilis konusmasi ve çalismalar üzerine sunumu ile basladi.

Erdem, “Egitim sadece okulda, 4 duvar arasinda yapilan bir faaliyet degildir. Çocugu disari çikartabiliyorsaniz farkli etkinlikler yapabiliyorsaniz fark yaratiyorsunuz. Çocuklarin bilgiye ulasmasi dijital çag olan günümüzde çok basit. Ama çocuklarimizin dogaya ulasmasi, dokunmasi, hissetmesi ve yasamasi günümüz sartlarinda biraz zor. Biz bunu birlikte yapiyor, güzel çalismalar ortaya koyuyoruz. Tepebasi Belediyesi ile verimli bir is birligi halindeyiz. Türkiye’de 1238 Eko-Okul var ve Yesil Bayrak dalgalaniyor. Eskisehir’de ise 55 Eko-Okul bulunuyor. Türkiye’de en fazla Eko-Okul bulunan il Eskisehir. Birlikten güç dogar, Tepebasi Belediyesi bize gerçekten güç veriyor. Baskanimiz Ahmet Ataç ve ekibi bizlere çalismalarimizda büyük destek veriyorlar” diye konustu.

Tepebasi Belediye Baskan Yardimcisi Suat Yalnizoglu ise “Aramiza yeni katilan ögretmenler var. Zamanla sizler de belediyemizin Eko-Okullara nasil destekler verdigini göreceksiniz. Eko-Okullar 1999 yilindan beri belediye ile is birligi halinde. TÜRÇEV, Milli Egitim ve belediye olarak da Türkiye’de tek. Belediye olarak güzel tesisler yapiyoruz, çevre ve iklim konularinda çalisiyoruz. Belediyemizin yanindaki Yeryüzü Ekoloji Okulu’nu biliyorsunuz, su an içinde oldugumuz tesis de 1997’de sehrimize kazandirildi. Uzun yillar bakimsiz ve ilgisiz kaldi. Geçtigimiz yil belediyemize devroldu ve hummali bir çalisma ile her geçen gün bir seyler ekliyoruz” dedi.

Toplantida daha sonra Eko-Okullar programina dahil olan yeni okullarin yetkilileri de söz aldi. Ardindan iklim degisikligi konulu drama-atölye çalismasi hakkinda bilgilendirme yapildi.
Kaynak: İHA