DTSO'dan Izmir'e 35 Metrelik Örgü Peynir Jesti

Kültür ve Turizm Bakanligi himayesinde IZFAS ve TÜRSAB Fuarcilik isbirligi ile dün start alan 16. Travel Turkey Izmir Uluslararasi Turizm Ticaret ve Fuar Kongresi (TTI), ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu. DTSO standinda plaka numarasi 35 olan Izmir için 35 metre uzunlugunda Diyarbakir örgü peyniri sergilendi.

DTSO'dan Izmir'e 35 Metrelik Örgü Peynir Jesti
Türkiye’nin birçok kentinden katilimcinin yer aldigi fuarda, ilk gün oldugu gibi dün de Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (DTSO) standi büyük ilgi gördü. Diyarbakir’in cografi isaret tescilli ürünlerinin ikram edildigi standda ev sahibi Izmir’e jest yapildi. DTSO standinda plaka numarasi 35 olan Izmir için 35 metre uzunlugunda Diyarbakir örgü peyniri sergilendi. Türk Patent Kurumu tarafindan cografi isaret tescili alan 48 ürünün tanitimi yapilarak, ziyaretçilere yöresel lezzetler ikram edildi. Tarihi ve kültürel mekanlarin fotograflarinin sergilendigi stantta, sanatçilar geleneksel ezgiler seslendirdi. Is dünyasinin önemli temsilcileri ve yerli ve yabanci ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdigi stantta halaylar çekildi.

Travel Turkey Izmir Fuari’ni degerlendiren DTSO Baskan Yardimcisi Ercan Tayinlamak, Diyarbakir’in tarihsel ve kültürel degerlerinin yani sira essiz mutfak lezzetini tanitmak için Izmir’de açtiklari standa yogun ilgi gösterildigini söyledi.

DTSO olarak bugüne dek kente özgü 48 ürün için Türk Patent Kurumu’ndan cografi isaret tescili aldiklarini ifade eden Tayinlamak, “Diyarbakir, onlarca medeniyete ev sahipligi yapmis köklü geçmisi ve barindirdigi yüzlerce tarihi ve kültürel degerleri ile Dünya Mirasi Listesi’ne girmis, dünyanin sayili kentlerinden biridir. Biz bu degerleri tanitma anlaminda Fuar Komisyonu olarak yol haritamizi genislettik. Gerek gastronomi gerek turizm alaninda kentimizi hak ettigi seviyeye getirmeye kararliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA