Aksaray'da Bin 352 Konutun Kura Çekimi Gerçeklestirildi

Aksaray’da 250 bin Sosyal Konut Projesi çerçevesinde yapilacak olan bin 352 konutun 5 farkli kategoride yapilan kura çekimleri gerçeklestirildi.

Aksaray'da Bin 352 Konutun Kura Çekimi Gerçeklestirildi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Toplu Konut Idaresi (TOKI) Baskanligi tarafindan 81 ilde sehit yakinlari, engelliler, emekliler, gençler ve normal gelirli vatandaslar için yapilacak olan 250 bin Sosyal Konut Projesi’nde Aksaray’da yapilacak olan bin 352 konutun kura çekimi gerçeklestirildi.

Aksaray Bilim ve Gençlik Merkezinde düzenlenen kura çekilisi TOKI Baskanliginda Aksaray 7.Noterligi tarafindan yapildi. Yüzde 5 kontenjanda sehit, gazi yakinlari ile engelli vatandaslara yönelik kura çekimi yapilirken, yüzde 20 emekli ve genç kontenjani yer aldi. En yüksek kontenjan ise yüzde 50 olarak normal gelirli vatandaslara sunuldu. Aksaray merkezde yapilacak 200 konuta toplam 22 bin 682 basvuru yapildi. 5 farkli kategoride torbalanan hak sahibi isimleri noter huzurunda kurayla çekildi. 8 ilçede yapilacak olan konutlarin kurasini merakla izleyen vatandaslar umutla isimlerini duymayi beklerken, kurada çikan vatandaslar mutluluk yasadi. Kura çekiminde Agaçören 120, Eskil 4. Etap 300, Eskil Esmekaya 94, Gülagaç 142, Güzelyurt 106, Ortaköy 70, Sariyahsi 108, Sultanhani 142, Merkez 300, Merkez Yenikent 70 konut hak sahibini buldu.

Genç kategorideki ogluna çikmasini beklerken normal kategoride hak sahibi olan Elmas Tapan (42), “Çok mutluyum tesekkür ederim. Birçok sefer katilmistim ama oglumda yazilmisti. Bana çikti nasip banaymis. Çok mutluyum suanda çok sevindim. Normal diger olarak yazilmistim. Oglumda genç kategoride katilmisti. Bana nasipmis. Evet bundan sonraki süreçte çalisip borçlarini ödemeyi düsünüyorum” dedi.

Ilk kez TOKI kuralarina katilan Yüksel Yetisir (58), “Ortaköy’den geliyorum. Saat 10’da geldik. Suanda bize çikmadi, bana çikmadi. Ilk kez yaziliyorum. Devletin vermis oldugu imkan devam ederse tekrar denemek istiyorum. Insallah çikar. Ikinci müracaatimizda çikar bekliyoruz bakalim” diye konustu.

Nafiz Çelebi (51) ise “Ortaköy Balci Mahallesinden geliyorum. Buna üçüncü defa katilmaktayim. Hak edene verildi zannederim. Bir dahaki çekilise sansimizi deneyecegiz. Vatan millet için hayirli ugurlu olsun. Tabii ilk etapta bir heyecan çikacak ümidiyle geliyoruz. Ama sonuna dogru ümitlerimiz kayboluyor. Insallah dogru bir çekilis olmustur. Hak sahipleri yerlerini bulmustur” dedi.

Programa Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’de katilarak vatandaslarin heyecaninin paylasti.
Kaynak: İHA