Ingiltere'de Havalimani Ve Limanlarda Görevli Sinir Kuvvetleri Noel'de Greve Gidecek

Kamu ve Ticari Hizmetleri Sendikasina (PCS), Ingiltere’de havalimani ve limanlarda görevli olan Sinir Kuvvetleri personelinin maas anlasmazligi nedeniyle 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 ve 31 Aralik tarihlerinde greve gidecegini duyurdu.

Ingiltere'de Havalimani Ve Limanlarda Görevli Sinir Kuvvetleri Noel'de Greve Gidecek


Ingiltere’de enflasyonun yükselmesi ile yasanan maas zammi anlasmazliklari nedeniyle birçok sektör grev karari almaya devam ediyor. Kamu ve Ticari Hizmetleri Sendikasina (PCS) tarafindan yapilan açiklamada, ülke genelinde birçok havalimaninda ve limanda hükümet tarafindan pasaport giselerinde istihdam edilen Sinir Kuvvetleri personelinin maas anlasmazligi nedeniyle 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 ve 31 Aralik tarihlerinde greve gidecegi duyuruldu. Açiklamada, söz konusu grevden baskent Londra’daki Heathrow Uluslararasi Havalimani ve Gatwick Uluslararasi Havalimani, Birmingham Havalimani, Cardiff Havalimani, Glasgow Havalimani, Manchester Havalimani ve Newhaven Limani’nin etkilenecegi ifade edildi.

PCS Genel Sekreteri Mark Serwotka yaptigi açiklamada, greve yaklasik 2 bin ila 3 bin personelin katilacagini aktardi. Grev için neden Noel döneminin seçildigi sorusuna Sewotka, "Bu insanlar greve gittiklerinde maaslarini kaybedecekler, bunu son çare olarak yapiyorlar ve sendikanin isi eylemin fark edilmesini saglamak” dedi.



Ingiltere’de demiryolu isçileri de Noel arifesinde greve gitmeyi planliyor

Ingiltere’de demiryolu isçileri zam taleplerinin karsilanmamasi nedeniyle geçtigimiz günlerde Noel arifesinde greve gitmeyi planladiklarini duyurmustu. Demiryolu isçilerinin devlete ait Network Rail ile yapilan görüsmelerin bir karara varmadan sona ermesinin ardindan 24-27 Aralik’ta greve gitmeyi planladigi aktarilmisti
Kaynak: İHA