Seran Özölçer'den Kadin Haklari Günü Daveti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’in esi Seran Özölçer, 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü vesilesiyle davet düzenledi.

Seran Özölçer'den Kadin Haklari Günü Daveti
Konukevinde düzenlenen davete, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’in esi Fatma Tutulmaz, Kdz. Eregli Bölge Komutani Tugamiral Niyazi Ugur’un esi Neslihan Ugur, Belediye Baskani Dr. Ömer Selim Alan’in esi Ceyda Alan ve diger il protokol üyelerinin esleri katildi.

Etkinlikte, Dünya’da tarihten bugüne kadin haklarinin genisletilmesine iliskin verilen mücadeleler ve bugün gelinen noktada kadinin is ve sosyal yasamdaki konumu üzerine konusuldu. Ayrica, Türkiye’de motivasyon kaynagi olabilecek kadinlarin yasam öykülerinden bahsedilirken, Türkiye’nin kadin haklarina yönelik mücadelelerde öncü olduguna ve haklarin genisletilmesine yönelik pek çok dünya ülkesine emsal olabilecek kararlar almayi basardigina dikkat çekildi.

Yaklasik 3 saat süren etkinlik, davetlilerin Konukevi önünde toplu fotograf çekilmesiyle sona erdi. Davetten duydugu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’in esi Fatma Tutulmaz, böylesi anlamli bir günde verilen davetin de ayri bir deger tasidigini söyleyerek, Rektör Özölçer’in esi Seran Özölçer’e tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA