HDP Magduru Aileler, Yeni Yila Evlat Hasretiyle Giriyor

Terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan çocuklari için HDP il binasi önünde sürdürdügü oturma eylemi bin 216’nci gününde de devam ederken aileler yeni yila evlat hasretiyle giriyor.

HDP Magduru Aileler, Yeni Yila Evlat Hasretiyle Giriyor
Çocuklarinin daga kaçirildigi iddiasiyla HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da baslattigi oturma eylemi bin 216’nci gününde de devam ediyor. Yeni yilda aileler evlat hasretiyle girerken çocuklarina ‘teslim ol’ çagrisi yapti.

Hakkari’den 2 oglu için HDP Diyarbakir Il Baskanliginin önüne gelen anne Kudret Aslan, Ömür ve Servet isimli ogullarina seslenerek teslim olmalarini söyledi.

Aslan, “Oglum Onur’u 10 yasinda Servet’i ise 20 yasinda götürdüler. HDP götürüp PKK’ya teslim ederek satti. Oglum anneni duyuyor ve görürsen devlete teslim ol. Seni bekliyorum, çok özledim. Yeriniz anne ve baba yanidir sizi kandiriyorlar ceza yok teslim ol” dedi.

9 yil önce 17 yasindayken çalistigi firinda terör örgütü PKK yanlilari tarafindan daga kaçirildigi iddia edilen Sahin Sahin’in annesi Fatma Çetin ise, oglu için eylemde oldugunu ve teslim olmasini istedigini kaydetti.

Kaynak: İHA