Develi'de 3 Gün Boyunca 2 Bin Ögrenciye 'Çanakkale Ruhu' Konferansi Verildi

Develi’de Çanakkale Zaferi’nin 107. yili nedeniyle Develi Belediyesi’nin organizasyonu ile ilçeye gelen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Ögretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci, 3 gün boyunca 6 oturumda toplamda 2 bin ögrenciye ‘Çanakkale Ruhu’ konferansi verdi.

Develi'de 3 Gün Boyunca 2 Bin Ögrenciye 'Çanakkale Ruhu' Konferansi Verildi
Konferansa ögrencilerle birlikte Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar ve Develi Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Toprak da katildi.

Konferansta duygu dolu anlar yasanirken 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anlatmanin mümkün olmadigini, bu zaferi anlatabilmek için zafere giden sürecin iyi bilinmesi gerektigini belirten Kilci, “Çanakkale turistik bir gezi için gidilecek bir yer degildir. Çanakkale Savasinda Mehmetlerin çektigi çileyi ruhumuzda hissetmek, Çanakkale sehitleri bu vatan için neler yapmislar onu anlamak, ders ve ibret almak niyetiyle ziyaret edilmelidir. Bugün sahip oldugumuz bütün degerlerin arkasinda yatan fedakârliklari, çekilen sikintilari çok iyi idrak etmeliyiz. 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yil Dönümünde bu topraklari canlariyla vatan kilan, sanli destanimizi tarihe “Çanakkale Geçilmez” diye kaziyan aziz sehitlerimizi sonsuz sükran, rahmet ve minnetle aniyorum” dedi.

Istiklal Savasi’nda elde edilen zaferin önsözü olan Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin tarih boyunca kazandigi en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanliklardan biri oldugunu belirten Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar da, “Bizler de bu destani tüm yönleriyle anlamak ve özellikle de gençlerimize en dogru sekilde aktarabilmek için degerli hocamizi Develimize davet ederek gençlerimizle bulusturduk. Çanakkale sevdalisi hocama bu kiymetli bilgileri gençlerimize ulastirdigi için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA