6 Ili Üzen Haber Meteorolojiden Geldi, Yilbasi Karsiz Geçiyor

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlügü Diyarbakir Bölge Tahmin ve Uyari Merkezi, 6 ili üzen haberi verdi. Yeni yila Diyarbakir, Mardin, Batman, Siirt, Sirnak ve Sanliurfa’da yeni yil tatilini kar yagissiz geçirecek.

6 Ili Üzen Haber Meteorolojiden Geldi, Yilbasi Karsiz Geçiyor
Yilbasinda ve 2023 yili ilk günlerinde Türkiye yüksek basinç merkezinin etkisi altinda kalacagi tahmin edilirken, yüksek basincin etkisiyle bölge genelinde parçali az bulutlu ve yagissiz bir havanin etkili olmasi, gece ve sabah saatlerinin sisli ve puslu geçmesi, sicakliklarin en yüksek 11, en düsük -1 derece olmasi bekleniyor.

Hava sicakliginin Diyarbakir, Mardin, Batma, Siirt, Sirnak ve Sanliurfa genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecegi tahmin edilirken, rüzgarin yeni yilin ilk günlerinde hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor. Uzmanlar yeni yila beyaz örtü ile girmek isteyen vatandaslari üzen hava durumu, ilk tahmin edildigini söyledi.



“Gece ve sabah saatlerinde uçak seferlerine dikkat”

Meteoroloji Mühendisi Damla Erol, 6 ilde yeni yilin ilk haftasi kar yagisi beklemediklerini, sis ve pus nedeniyle gece ve sabah saatlerinde uçak seferleri iptal ve gecikme yasanabilecegini kaydetti.

Erol, “Türkiye yüksek basinç merkezi altina giriyor. Ülke geneli havanin parçali ve az bulutlu olmasi bekleniyor. Yilbasinin ilk günlerinde parçali ve az bulutlu havanin devam etmesi gece ve sabah saatlerinde ise yer yer sis ve pus hadisesinin olmasini bekliyoruz" dedi.

Yilbasinda herhangi bir kar ve yagis beklentilerinin olmadigini belirten Erol, "Gece sicakliklarinda Diyarbakir ve Batman’da eksilere düsmeyi beklerken Sanliurfa, Mardin, Siirt ve Sirnak’ta ise 1-2 derecelerde olmasini tahmin ediyoruz. Bölgede gün içinde 12 ila 14 derece olmasini bekliyoruz. Gece ve sabah saatlerinde uçuslar iptal veya gecikmeli gerçeklesebilir, gündüz saatlerinde herhangi bir hadise beklemiyoruz" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA