50 Bin Lira Degerinde Ödüllü E-Spor Gençlik Kupasi Finali Yapildi

Baskentte liseler arasi düzenlenen 50 bin lira degerinde ödüllü Teknomer E-Spor Gençlik Kupasi yarismasinin finali yapildi.

50 Bin Lira Degerinde Ödüllü E-Spor Gençlik Kupasi Finali Yapildi
Ankara Keçiören Belediyesi tarafindan düzenlenen liseler arasi Teknomer E-Spor Gençlik Kupasinin birinci ve ikinci ön eleme turnuvalari geçtigimiz aylarda yapildi. Basari gösteren takimlar arasinda lig mücadeleleri gerçeklestirildi.

8 takimdan olusan ligde, kazanan KLOD9 ve Kalaba Esports takimlari finale yükselmeye hak kazandi. Teknomer E-Spor Gençlik Kupasi finalinde yarisan takimlar, hem okullarini temsil ettiler hem de 50 bin lira degerinde ödül için kiyasiya mücadele verdiler. E-Spor Gençlik Kupasi finaline Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok katildi.

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, çagin gelecek yüzyilin bilisim çagi olmaya devam ettigini dile getirerek, “Ag gelisti ve gelismeye devam ediyor. Tabii bu dünyayi da degistiriyor. Dünyadaki aliskanliklari, yasam seklini, hayata bakisi degistiriyor aslinda bilgiye ulasimi kolaylastiriyor” dedi.

“Bilgi çagi dönüsmeye, degismeye yeni bulusalar yapmaya devam ediyor “

Teknolojinin iyi kullanilmadigi zamanlarin israf oldugunu belirten Altinok, “Bilgiye erismek, ulasmak, çok fazla vakit geçirdigimiz zaman sosyal medyada, bilginin disinda tabii, gelecegimizden kaybettigimiz zamanimiz ve bir daha telafi edemeyecegimiz bir zaman. Ama bir gerçek var ki hizla iletisim ve bilgi çagi dönüsmeye, degismeye yeni bulusalar yapmaya devam ediyor ve devam edecek” diye konustu.

“Ankara’da hiçbir yerde böyle bir merkez yok”

Ankara’da ilk defa böyle bir salonda turnuva yapildigindan söz eden Altinok, “Her alanda olmaliyiz ama güçlü devlet olmanin yolu da bilim ve teknolojiye sahip olmaktan geçiyor. Teknoloji merkezini açmamizin merkezi bu. Ankara’da hiçbir yerde böyle bir merkez yok. Burayi gençlerimizi gelecege hazirlamak için açtik. Gençlerimizi her alanda gelistirelim, gençlerimize her alanda imkan ve firsat taniyalim” ifadelerini kullandi.

Gençleri birer Türk bayragina benzeten ve bayragi yücelteceklerini ifade eden Altinok, basarmanin temelinin inanmak oldugunu ve inananlarin basariya ulastigini söyledi.



E spor Gençlik Kupasi finalinde kazanan takim KLOD9 oldu. Turnuva, Altinok’un kazanan takima plaketi ve ödülü takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA