Is Kadini Arsa Almak Isterken Dolandirildi

Konya’da yatirim amaçli bir arazi almaya çalisan kadina, farkli arazinin parsel numarasini gösterip baska bir yeri satmaya çalistilar. Kadinin verdigi 58 bin lira kaporasini da alan sahis, ortaliktan kayboldu.

Is Kadini Arsa Almak Isterken Dolandirildi
Istanbul’da yasayan is kadini Hale Nur Akdeniz, Konya’nin Emirgazi ilçesinde bir tanidiginin vasitasiyla 3,5 milyon liralik araziyi yatirim amaçli almak istedi. Kendisine gönderilen parsel ada numarali yeri harita üzerinden bakip begenen Akdeniz, saticiya 58 bin lira kaparo gönderdi. Konya’ya araziyi görmeye giden Akdeniz, büyük bir sok yasadi. Kaporayi gönderdigi satici Baris K., Akdeniz’e gösterdigi yerden çok daha farkli bir yeri satmaya çalisti. Satistan vazgeçen kadin, kaporasini geri istediginde ise ikinci bir soku daha yasadi. Kaporayi vermeyen Baris K., telefonlarini açmayip ortadan kaybolunca Akdeniz, konu ile ilgili hukuki mücadele baslatti.

Konu ile ilgili konusan Hale Nur Akdeniz, “Konya’nin Emirgazi ilçesinde arkadasim vasitasiyla bir sahisla tanistim. Tarimsal alana yatirim yapayim dedim. Bu sahisla da görüstük ve telefonla bize arsanin konumu ve parsel ada numarasi gönderdi. Kendisinin bize gönderdigi arsa ile gördügümüz arsa arasinda daglar kadar fark vardi. Üstelik metrekare birim fiyatlari da farkliydi. Birisi yol kenariydi digeri ise dag basi gibi bir yerdi. Biz gidip arsayi görünce ve sahsin bahsettigi yer uymayinca caymak istedik” dedi.

“Su anda karsi tarafa hiçbir sekilde ulasamiyoruz”

Saticiya 58 bin lira kapora gönderen Akdeniz, “Su anda karsi tarafa hiçbir sekilde ulasamiyoruz. Ikametgahini degistirmis. Hukuki sürece baslayacagiz ama adresi de olmadigi için baslayamiyoruz. Ortada ciddi bir magduriyet var. Konu ile ilgili sikayetçi olduk ve suç duyurusunda bulunduk” diye konustu.

Ihtarname çikardik ama adresi olmadigi için tabi ki bir teblig olmadi” diye konustu.

Kaynak: İHA