20 Engelli Sandalyesine Kavusmanin Mutlulugunu Yasadi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan bagislanan 10’u akülü, 10’u manuel olmak üzere 20 sandalye engellilere teslim edildi. 20 engelli törende sandalyelerine kavusmanin mutlulugunu yasadi.

20 Engelli Sandalyesine Kavusmanin Mutlulugunu Yasadi
Kdz. Eregli ilçesinde 3 Aralik Dünya Engelliler günü sabah saatlerinde çelenk töreni ilke basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okundugu ilk törenin ardindan ikinci tören Kdz. Eregli Fen Lisesi spor salonun da yapildi. Buradaki törende Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan hibe edilen 10’u akülü, 10’u manuel olmak üzere toplam 219 bin TL degerindeki 20 sandalye ihtiyaci olan engellilere dagitildi. Törende konusan Kdz. Eregli Fiziksel Engelliler Dernegi Baskani Ismail Sentürk, engelliler olarak sadece yapilabilecek seyler istediklerini ifade etti.

Sentürk, “6 aydir Is Kur ile düzenledigimiz meslek edindirme kursundan mezun olan engelli kursiyerlerimizin sertifika töreni yapilacaktir. Bu vesileyle söz konusu kursun devaminda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen bize o derece sicak davraniyor. Kendisi ile Diyanet Isleri Baskanligi’ni ziyarete gittik. Vekilimin himayelerinde Diyanet Isleri Baskani’mdan imkanlar dahilinde dernegimize tekerlekli sandalye talebinde bulunduk. Bütçesi yaklasik 219 bin TL olan 10 adet akülü, 10 adet manuel tekerlekli sandalyeyi bugün burada arkadaslarimizla bulusturmanin sevincini yasiyoruz. Engelli olmak kisisel bir tercih degildir. Hangimizin ne zaman bu sorunla karsilasacagini Allah’tan baska bilen yok. Bizler toplumu sizlerle paylasabilecegimiz imkanlari istiyoruz, daha fazlasini degil. Bir binaya geldigimizde merdiven varsa rampa görmek istiyoruz. Yüksek binalarda asansör görmek istiyoruz, kaldirim olan yerde rampa istiyoruz. Bunlar arzu edildiginde yapilamayacak seyler degil” dedi.

Sentürk konusmasinda Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’a hediye ettigi tekerlekli sandalyeler için tesekkür etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise konusmasinda Dernek Baskani Sentürk’ü fedakarca çalismalarindan dolayi tebrik etti. Türkmen konusmasinda su sözlere yer verdi:

“Ismail baskanimizi tebrik ediyorum. Böyle kardeslerimizin ruhuyla, bedeniyle, enerjisiyle, sevgisiyle bu hizmetlere kendini adamis vakif deriz ya, vakfin baska bir anlami vardir. Vakif hiçbir karsilik beklemeden verilen, yapilan iyiliklerin adidir vakif. Insan ömrünün de ve bazi insanlarimiz vardir da; toplumun önünde olsun isteriz. Ömrünü insanliga güzellige vakfeder. Iste onlardan biriside Ismail baskanimiz. Bizi de bunlara tesvik eder, bizim de bu iyilikleri yapmamiza vesile kilar. Bizlere gelir, bütün yetkililerle alinmasi gereken hak edilen hizmetlerin alinabilmesi için gece gündüz çaba sarf eder. Kendisini tebrik ediyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan 20 sandalye ihtiyaç sahibi engellilere verildi.

Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Kdz. Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tug Amiral Niyazi Ugur, AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Baskani Av. Saffet Bozkurt, CHP Kdz. Eregli Ilçe Baskani Eylem Ertugrul ile daire amirleri, engelliler ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA