Aksaray'da 'Yaya Önceligi' Denetimleri Sürüyor

Aksaray’da trafik ekiplerince trafik yogunlugunun yasandigi noktalarda "Yaya Önceligi" denetimleri araliksiz sürdürülüyor.

Aksaray'da 'Yaya Önceligi' Denetimleri Sürüyor
Içisleri Bakanligi tarafindan yurt genelinde baslatilan, "Öncelik Yayanin, Öncelik Hayatin" uygulamasi çerçevesinde Aksaray’da da denetimler araliksiz sürdürülüyor. Il Emniyet Müdürlügüne bagli Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri kentin trafik yogunlugunun oldugu cadde ve sokaklarda, "Yaya Önceligi" denetimleri yapiyor. Yayalarin geçitleri güvenli kullanmasini saglamak ve araçlarin yayalara öncelik saglama bilincinin artirilmasi adina yapilan denetimler kent genelinde devam ediyor. Sabah saatlerinde baslayan denetimler trafik yogunluguna göre noktalarda yapilan degisimlerle aksam saatlerine kadar sürdürülüyor. Trafik ekipleri yasli vatandaslara noktalarda yardimci olurken, araçlar durduruluyor. Yaya yogunluguna göre araçlar, araç yogunluguna göre ise yayalar çizgiler üzerinde bekletiliyor. Vatandaslar polis ekiplerinin yaptigi uygulamalari memnuniyetle karsiliyor.

Polislerin yayalara yardimci oldugunu belirten Hüsamettin Oflaz (38) isimli vatandas, “Polis kardeslerimize çok tesekkür ediyoruz. Yaya ve yayalarimiza öncelik verelim. Bu konuda büyük hassasiyet gösterelim. Hepsinden Allah razi olsun o konuda öncelige önem verdikleri ve bize yardimci olduklari için tesekkür ediyoruz. Bizim can güvenligimize destek verdikleri için tesekkür ederiz” dedi.

Celal Sarikaya ise, “Aksaray’da bu tür yaya geçidinde polisler çok yardimci oluyor. Memnunuz o konuda mesela Ankara’da bu kadar yardimci olunmuyor. Çok çalistim Ankara’da ama Aksaray’i bu konuda çok begeniyorum. Hem yaya hem araç süren kardeslerimiz hem de polislerimiz bu konuda çok iyi, begeniyoruz. Sürücülere daha çok is düsüyor. Yaya geçidinde dikkat etsinler. Ilk önceligi geçitte yayaya versinler. Memnunuz bu konuda hem polis kardeslerimiz hem Aksaray olarak memnunuz. Ben Ankara, Istanbul’da çok çalistigim için bu konuda Aksaray’i begeniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA