Tarifesi Gülümseme Ile Açilan Taksi

Diyarbakir’in Yenisehir Belediyesi, ilçede Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na kayitli 65 yas ve üzeri bin 100 vatandasi taksimetresi sadece bir gülümseme ile açilan ücretsiz sosyal taksi hizmetiyle kamu kurumlarina tasiyarak hizmet veriyor.

Tarifesi Gülümseme Ile Açilan Taksi
Yenisehir Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci’nin talimatlari ile yürütülen Yasli Destek Programi (YADES) projesi çerçevesinde, 4 adet elektrikli taksi araciligiyla 65 yas ve üzeri vatandaslara ücretsiz sosyal taksi hizmeti veriliyor. Sosyal taksilerin tarifelerinin sicak bir gülümseme ile açildigini belirten Kaymakam Besikci, sosyal belediyecilik anlayisiyla ilçede ikamet eden tüm vatandaslar için birçok proje hayata geçirdiklerini kaydetti.

Baskan Besikci, “Bu projelerimizden biri olan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi bünyesinde baslatmis oldugumuz Yasli Destek Programi çerçevesindeki YADES Projemiz ile ilçemizde yalniz yasayan, kimsesiz, kronik hastaligi olan, engelli ve 65 yas ve üzeri vatandaslarimizin mesai saatleri içerisinde banka, hastane ve kamu kurum ve kuruluslara ulasimlarini sosyal taksilerimizle ücretsiz sagliyoruz. 4 adet elektrikli çevre dostu sosyal taksilerimizle vatandaslarimizi ihtiyaçlari dahilinde evlerinden alarak istedikleri kamu kurumlarina ulastiriyor; daha sonra tekrar evlerine geri birakiyoruz. Sosyal taksilerimizin tarifeleri sicak bir gülümseme ile açiliyor, hayir dualari ile çalisiyor. Yine bu projemiz çerçevesinde hemserilerimize evde ücretsiz saglik hizmeti, hasta bakimi, kuaför ve berber hizmeti de sunuyoruz. Bu çerçevede simdiye kadar bin 100 vatandasimiza hizmet verdik” dedi.

Kaynak: İHA