Kurakligi Firsata Çevirdiler, Tasarruf Sagladilar

Tokat’in Almus ilçesinde su seviyesinin düstügü baraj yatagina stabilize yol yapildi. Araçlari ile barajin etrafini dolasmaktan kurtulan vatandaslar 10 kilometre yolu kisaltarak zamandan ve yakittan tasarruf etti.

Kurakligi Firsata Çevirdiler, Tasarruf Sagladilar
Almus ilçesinde tarimsal sulama, elektrik üretimi ve balikçilik yapilan baraj gölünde su seviyesi yüzde 29’a düstü. Yaz aylarinda tarimsal sulama, elektrik üretimi için suyun birakilmasi yetersiz yagis ve kurakligin da etkisiyle barajda su seviyesi kiyi seridinden yaklasik olarak 200 metre çekildi. Sularin çekilmesi ile birlikte baraj yatagina kaymakamligin öncülügünde belediyeler ve il özel idaresinin ekipmanlari kullanilarak stabilize yol yapildi. Stabilize yolu kullanan vatandaslar barajin etrafini araçlari ile dolasmaktan kurtuldu. Yaklasik 10 kilometre yolun kisalmasi ile birlikte yöre sakinleri hem zamandan hem de yakittan tasarruf etti.

Yol, ilkbaharda sular altinda kalacak

Kis mevsiminde yagislarin ardindan ilkbaharla birlikte yol sular altinda kalacak. Tufantepe mevkiinden yaklasik 400 metre uzunlugunda bir köprü ya da dolgu yol insa edilmesi halinde 2 belde ve 19 köyün ilçeye ulasiminin 13 kilometre kisalmasi bekleniyor. Yöre sakinleri yaklasik 30 yildir baraj üzerine köprü yapilmasi hayali kuruyor.

Yarim saatlik yolu 10 dakikada kat ediyorlar

Yöre sakinlerinden Nurullah Tandogan, barajin karsi tarafinda bulunan köylerine kestirme yoldan gidebildiklerini söyledi.

Hem akaryakit hem de virajli yollardan kurtularak zamandan tasarruf ettiklerini belirten Tandogan, “Yarim saatlik yolu 10 dakikada geçiyoruz. Güzel oldu ama barajin sulari yükselince tekrar eski yolu dolasmak durumunda kalacagiz. O nedenle baraj üzerine köprü yapilmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA