Kopan Ayagi Poset Içinde Getirilmisti Açiklamasi 6 Ay Sonra Ilk Adim

Mus’un Hasköy ilçesinde tarlada çalisirken biçerdövere bir ayagini kaptiran Nurettin Subasi, Van Egitim ve Arastirma Hastanesindeki doktorlarin basarili müdahalesiyle 6 ay sonra ilk adimini atmaya basladi.

Kopan Ayagi Poset Içinde Getirilmisti Açiklamasi 6 Ay Sonra Ilk Adim
Mus’un Hasköy ilçesinde yasayan 4 çocuk babasi Nurettin Subasi isimli çiftçi, 6 ay önce tarlada ot biçerken çalisir durumdaki biçerdöveri fark etmeyince sol ayagini makinenin biçaklarina kaptirdi. Tahlisiz kaza sonrasi Subasi, ilçe hastanesine kaldirildi. Buradaki ilk müdahalenin ardindan kopan ayaginin dikimi için birçok merkezle görüsüldü, ancak bunun tedavisi için olumlu yanit alinamadi. Son olarak iletisime geçilen Saglik Bilimleri Üniversitesi Van Egitim ve Arastirma Hastanesi ise hastayi kabul etti. 8 saat sonra kopan ayagi bir poset içerisinde Van Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne getirilen hastaya ilk müdahale yapildi. Hastaya daha sonra ise ortopedi ve plastik cerrahi uzmanlarinca müdahale edildi. Yaklasik 8 saat süren operasyonun ardindan hastanin kopan ayagi doktorlarin çabasiyla basariyla yerine dikildi. Bir süre hastanede tedavisine devam edilen hasta, daha sonra taburcu edildi. 6 ay sonra hastaneye tekrar gelen hasta, doktorlarin yardimla ilk adimini atti. Ilk adimini atan hasta ve yakinlari büyük sevinç yasadi.

“Gururluyuz”

IHA muhabirine konusan Hastane Bashekimi Doç. Dr. Remzi Sarikaya, hastanenin Van’in yani sira bölge illerine de hizmet verdigini belirtti.

Ayagi tamamen kopmus hastaya yapilan ameliyatla güzel bir sonucun ortaya çiktigini ifade eden Bashekim Sarikaya, “Bu tablo karsisinda gururlaniyoruz. Basarili ameliyattan dolayi hekimlerimize ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.



“Kopan ayak poset içinde getirildi”

Biçer kazasi sonrasi tamamen kopan ayagin bir poset içerisinde hastaneye getirildigini dile getiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzman Op. Dr. Kadir Berat Oyur ise “Hasta için birkaç merkeze danisilip o sekilde bize getirildi.

Tabi bu durumdan dolayi biraz zaman kaybedildi. Ortopedi doktorumuzla görüsüp vakayi alabilecegimize karar verdik. Operasyonda toplam iki atardamar, 5 toplardamar ve iki sinir dikildi. Hasta daha sonra ise yogun bakima alindi. Ameliyattan sonra kan dolasimi bizim için çok önemli. Kan dolasimi saglandiktan sonra hasta da söylediklerimize riayet etti. Böylece kendisi de iyilesme sürecine katkida bulundu. 6 ay geçmesine ragmen kopan ayak yavas yavas yerine oturacak düzeyde. 8’inci saatte ameliyata basladik ve buna ragmen hastamizin ayagini basarili bir sekilde kurtardik” diye konustu.



“Hiçbir problem olmadan gündelik hayatina devam edecek”

Yaklasik 6 ay önce bir kaza sonucu ayagi kopan ve basvurulan hiçbir merkezde kabul edilmeyen hastayi kendilerinin kabul ettigini hatirlatan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Yusuf Enes Yalim da “Ortopedi olarak hastanin tedavisinin yapilabilecegini ilettim. Hastanin ivedilik bize getirilmesini istedim. Operasyon yaklasik 7-8 saat sürdü. Hastanin kiriklari kaynadi ve su an çivi ameliyatiyla artroz islemi gerçeklestirildi.

Hastamiz mevcut durumda yürüyebilecek haldedir. Yaklasik 2-3 ay sonrasinda da tahlisiz kazayla ilgili hiçbir problem olmadan gündelik hayatina devam edecek durumdadir. Bu operasyon her merkezde yapilamiyor. Çünkü multidisipliner bir yaklasim gerekiyor” seklinde konustu.



“Hastaneye ayagim ayri, ben ayri getirildim”

Tarlada ot biçtigi sirada dengesini kaybettigini ve sonrasinda sol ayagini biçerdövere kaptirdigini dile getiren Nurettin Subasi isimli hasta ise sunlari söyledi:

“Ayagim koptuktan sonra ailem çok sayida hastaneyle iletisime geçmis ama hiçbiri kabul etmemis. En son buradaki hocalarimiz bu ameliyati kabul etmis. Hastaneye ayagim ayri, ben ayri getirildim. Su anki durumum çok iyi ve baya bir gelisme var. Neredeyse ayagima basiyorum artik. Ameliyati gerçeklestiren hocalarimiz iyi ki var. Kendilerine çok tesekkür ederim.”
Kaynak: İHA