Kastamonu'da Kar Yagisi Etkili Oluyor

Kastamonu’da dün aksam saatlerinde baslayan ve sabah saatlerinde siddetini arttiran kar yagisi sebebiyle bazi araçlar, yolda kaldi.

Kastamonu'da Kar Yagisi Etkili Oluyor
Kastamonu’da dün aksam saatlerinde baslayan kar yagisi sabah saatlerinde etkisini devam ettirdi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yagisi sebebiyle birçok ilçe beyaz örtüyle kaplandi.

Kastamonu-Inebolu karayolu Çuha Dorugu mevkiinde kar yagisi sebebiyle maden tasiyan yapan birçok kamyon, yolda mahsur kaldi.

Karayollarina ait araçlar, kar yagisi sebebiyle kapanan yollari açik tutabilmek için kar kürüme ve tuzlama çalismalarini sürdürüyor. Jandarma ve polis ekipler de yolda mahsur kalan araç sürücülerine yardim ediyor.

Kastamonu-Inebolu karayolu Çuha Dorugu mevkiinde ekipler, zincir takmayan araçlarin geçisine izin vermiyor. Ekipler, zorda kalinmadikça da yola çikilmamasini istedi. Kar yagisinin gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Kar yagisin sebebiyle yollarda çalisma yürüten Karayollarina ait bir araç ile kargo tasimaciligi yapan araç Agli Kavsaginda çarpisti. Kazada yaralanan olmazken, kargo aracinda hasar meydana geldi.
Kaynak: İHA