Efeler'de Ortaokul Ögrencileri Matematik Ile Yaristi

Aydin’in Efeler ilçesinde bu yil ilki gerçeklestirilen ’Efeler Ortaokullar Arasi Matematik Oyunlari’nda ögrenciler hem takim çalismasini ögrendi, hem de matematik ile yaristi.

Efeler'de Ortaokul Ögrencileri Matematik Ile Yaristi


Efeler Ilçe Milli Egitim koordinesinde bu yil sibernetik biliminin kurucusu Cezeri’ye itafen Cezeri Yili ilan edilirken, Efeler’de bu yil ilk kez Ortaokullar Arasi Matematik Oyunlari düzenlendi.

Takim çalismasi ve ögrencilerde aidiyet duygusu olusturulmasi amaciyla gerçeklestirilen proje çerçevesinde ilk asamada 47 özel ve resmi ortaokuldan ögrenciler yaristi. ’Ortaokullar Arasi Matematik Oyunlarinin 1. Asama sinavi’ Adnan Menderes Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde toplam 141 ögrencinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Birinci asama sinavinda ögrencilere çoktan seçmeli 20 soru ile açik uçlu 3 soru yöneltildi. Sinavda basari göstererek en yüksek puan alan ilk 5 okul 30 Nisan 2023 Pazar günü yapilacak olan ikinci asama sinavina katilmaya hak kazanacak. 1. Asama sinav sonuçlari 18 Ocak 2023 Çarsamba günü açiklanacak.

1. Asama sinavina katilan ögrencilere katilim belgeleri ile danisman ögretmenlerin tesekkür belgeleri, Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan tarafindan takdim edildi. Sinav süresince sinava katilan ögrencilerin danisman matematik ögretmenleri ile kahvaltili sohbet programi düzenlenerek karsilikli fikir alisverislerinde bulunuldu.
Kaynak: İHA