DISKI Ve ILBANK, Ortak Projelerinin Son Durumunu Yerinde Inceledi

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü ile ILBANK, ortaklasa insa ettikleri içme suyu ve kanalizasyon projelerinin son durumuyla ilgili görüstü.

DISKI Ve ILBANK, Ortak Projelerinin Son Durumunu Yerinde Inceledi
DISKI Genel Müdürlügü, altyapi yatirimlarini artirmak için çalismalarina devam ediyor. DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi; Genel Müdür yardimcilari, daire baskanlari, ILBANK Bölge Müdürü Süleyman Halit Bayrak ile Lice’deki yatirimlarin degerlendirildigi bir toplanti düzenledi.

DISKI ve ILBANK tarafindan ortaklasa yürütülen projelerin ele alindigi toplantida, Lice’de yürütülen çalismalarla ilgili istisarede bulunuldu. DISKI Genel Müdürü Tutsi, ILBANK Bölge Müdürü Bayrak ile birlikte Lice’de yapimi gerçeklesen altyapi çalismalari ve yenilenen depolari inceledi.

Ilçelerdeki altyapi projelerinin önemine deginen Tutsi, "Diyarbakir’imiz genelinde içme suyu ve atik su hizmetlerinin verimli, yeterli ve standartlara uygun sekilde sunulmasi için projelerimiz devam ediyor. Hükümetimizin destegiyle Lice ilçemizde atik su aritma tesisi için çalismalara basladik. Tesis için en uygun araziyi tespit ettik. Proje çalismalarinda sona gelindi, en kisa zamanda yapimina baslayacagiz. Yapacagimiz tesis sayesinde, halk sagligini tehdit eden unsurlari önleyecegiz" dedi.

Diyarbakir’a hizmet için çalistiklarini vurgulayan Tutsi, "Altyapida eksiklerin giderilmesi konusunda çalismalarimiz devam ediyor. Içme suyundan, aritma tesislerine ve diger hizmet alanlarimizda hükümetimizin yaptigi yatirimlar sayesinde önemli ölçüde yol aldik. Hemsehrilerimizin bize ilettigi talepler dogrultusunda projelerimizi gelistiriyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA