Babayi Öldürüp Oglunu Yaralayan Sanigin Cezasina 11 Ay Eklendi

Eskisehir’de esiyle iliskisi oldugu iddiasiyla 1 kisiyi biçaklayarak öldüren ve kavgada oglunu da yaralayan Ali Baytekin’e ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlarindan iyi hal indirimiyle 32 yil 2 ay 20 gün hapis cezasi verilmisti. ‘Kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan verilen 7 yil 2 ay 20 gün hapis cezasi kararinin Yargitay tarafindan ‘eksik ceza tayini’ nedeniyle bozulmasinin ardindan yerel mahkemece sanigin cezasina 11 ay daha eklendi.

Babayi Öldürüp Oglunu Yaralayan Sanigin Cezasina 11 Ay Eklendi
Olay, 4 Ocak 2021 tarihinde Odunpazari ilçesine bagli Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak’ta meydana geldi. Selami Gümüs ve oglu Ali Gümüs, yolda karsilastiklari Ali Baytekin ile tartismaya basladi.

Tartismanin büyümesi üzerine Baytekin, üzerinde tasidigi biçakla esiyle iliskisi oldugunu iddia ettigi baba Selami Gümüs’ü gögsünden, oglu Ali Gümüs’ü ise vücudunun çesitli yerlerinden yaraladi. Ilk müdahaleleri olay yerinde yapilan baba ve oglu ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Selami Gümüs, tedavi gördügü Eskisehir Sehir Hastanesi’nde 6 gün sonra yasamini yitirdi. Olayin ardindan gözaltina alinan Ali Baytekin ise çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Yargitay karari bozdu

Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davada geçen yil ekim ayinda karar verilmisti. Kararda sanik Ali Baytekin, maktul Selami Gümüs’ü ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yil, Ali Gümüs’ü ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan ise 7 yil 2 ay 20 gün hapis cezasina çarptirilmisti. Cezada iyi hal ve haksiz tahrik indirimi uygulanmisti. Yerel mahkemece verilen karar, istinaf mahkemesi olan Ankara Bölge Adliye Mahkemesince bozulmadi. Temyize basvurulmasi üzerine dosyayi inceleyen Yargitay, ‘eksik ceza tayini’ gerekçesiyle ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan verilen indirimli 7 yil 2 ay 20 günlük hapis cezasi kararini bozdu. ‘Kasten öldürme’ suçundan verilen ceza ise onandi. Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesinde yeniden görülen davada, mahkeme heyeti Yargitay’in bozma ilamina uyulmasina karar verdi.

“Olay aniden gelisti”

Karar durusmasinda sanik Ali Baytekin, tutuklu bulundugu Eskisehir H Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’ndan getirilerek mahkeme salonunda hazir edildi. Karardan önce son sözleri sorulan sanik Ali Baytekin, “Olay aniden gelisti. Öldürme kastim yoktu. Olanlardan dolayi çok üzgünüm ve çok pismanim” dedi.



Cezasina 11 ay eklendi

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, Ali Gümüs’ü ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan haksiz tahrik ve iyi hal indirimleriyle 7 yil 13 ay 15 gün hapis cezasina çarptirildi. Sanigin bu suçtan aldigi hapis cezasina 11 ay daha eklenmis oldu.
Kaynak: İHA