Mersin'de Rekor Miktarda Kokain Ele Geçirilmesiyle Ilgili Baba Ve Ogula 57 Yil Hapis

Ekvador’dan İçel Limani’na getirilen muz yüklü konteynerlerde ele geçirilen ve "rekor miktarda yakalama" olarak kayitlara geçen 1 ton 300 kilogram kokainle ilgili davada tutuklu yargilanan sirket sahibine 30 yil, ogluna ise 27 yil 6 ay olmak üzere iki sahsa 57 yil 6 ay hapis cezasi verildi.

Mersin'de Rekor Miktarda Kokain Ele Geçirilmesiyle Ilgili Baba Ve Ogula 57 Yil Hapis
İçel 8. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu saniklar muz ithalatini yapan sirketin sahibi N.S. ve oglu B.S. ile tutuksuz oglu H.I.S., firma temsilcisi M.S. ile çalisanlar R.S. ve E.S. katildi.

Avukatlarin da hazir bulundugu durusmada cumhuriyet savcisi, esasa iliskin mütalaasini verdi. Savci, toplanan deliller ve tüm dosyaya göre, saniklar hakkinda "uyusturucu ithal etme" suçundan 45’er yildan 67 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi verilmesini istedi. Saniklar, mütalaaya karsi savunmalarinda haklarindaki suçlamalari reddetti.

Avukatlari da dinleyen mahkeme heyeti, sirket sahibi N.S.’yi 30 yil hapis ve 375 bin lira adli para cezasi, oglu B.S.’yi de 27 yil 6 ay hapis ve 200 bin lira adli para cezasina çarptirdi. Iki sanigin tutuklulugunun devamina da karar veren heyet, tutuksuz 4 sanigin ise beratina hükmetti.
Kaynak: İHA