Eski AP Baskan Yardimcisi Kaili'nin Gözalti Süresi 1 Ay Daha Uzatildi

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) patlak veren yolsuzluk ve kara para aklama sorusturmasi kapsaminda gözaltina alinan eski AP Baskani Yardimcisi Eva Kaili’nin gözalti süresi 1 ay daha uzatildi.

Eski AP Baskan Yardimcisi Kaili'nin Gözalti Süresi 1 Ay Daha Uzatildi


Belçika’da 3 Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi ile eski AP Baskan Yardimcisi Yunan milletvekili Eva Kaili’nin yer aldigi yolsuzluk skandali ile ilgili baslatilan sorusturma sürerken, Kaili bugün mahkeme karsisina çikti. Durusmanin ardindan açiklama yapan Kaili’nin avukati, mahkeme heyetinden Kaili’nin elektronik kelepçe takilarak sartli tahliye edilmesi talebinde bulunuldugunu bildirdi. Mahkemeye sunulan talebin gün içinde degerlendirilmesinin ardindan karar açiklandi. Belçika Federal Savciligi tarafindan yapilan açiklamada, mahkemenin 9 Aralik’tan beri gözaltinda tutulan Kaili’nin gözalti süresinin 1 ay daha uzatildigina karar verdigi belirtildi. Açiklamada ayrica, Kaili’nin karara 24 saat içinde itiraz etmesi durumunda 15 gün içerisinde yeniden mahkeme karsisina çikabilecegi aktarildi.

AP’deki rüsvet skandali

Belçika’da 9 Aralik’ta yolsuzluk ve kara para aklama sorusturmasinda baskent Brüksel’de 16 ayri operasyon gerçeklestirilmis, Katar’in AP’nin kararlarini etkilemek amaciyla stratejik konumdaki kisilere rüsvet verdigi iddia edilmisti. AP’nin 14 baskan yardimcisindan biri olan eski Yunan milletvekili Eva Kaili, Italyan Articolo Uno Partisi üyesi Pier-Antonio Panzeri, Uluslararasi Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Luca Visentini ve Sosyalistler ve Demokratlar Grubundan (S&D) asistan Francesco Giorgi yolsuzluk sorusturmasi çerçevesinde gözaltina alinmisti. Polis tarafindan yapilan baskinlarda binlerce euro ele geçirilmisti. AP’nin 8 yildir üyesi olan Kaili, AP Baskani Metsola tarafindan görevden uzaklastirilmisti. Kaili ayrica AP’deki Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyeliginden de uzaklastirilirken, Yunanistan’in merkez solundaki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) partisinden ihraç edilmisti. Yunan makamlari Kaili’ye, esine ve yakin aile üyelerine ait mal varliklarini dondurmustu.
Kaynak: İHA