Turistik Dogu Ekspresi'ne Yogun Ilgi
4 gece, 5 gün süren Turistik Dogu Ekspresi ile Kars Turu’nun bedeli kisi basi 9 bin 380 lirayi buluyor. Turizm Acenteleri araciligiyla düzenlenen geziye katilmak için insanlar aylar öncesinde biletlerini aliyor.

Turist Dogu Ekspresiyle yolculugun bir baska alternatifi ise TCDD’den bilet almak, TCDD’den alinan biletler 2 kisi 3 bin 100 lira, yatakli 1. Mevki yolculuk, tur acentelerine oranla daha cazip, ancak biletler kisa süre de tükendigi için yolculuk yapmak için önceden bilet satin almak gerekiyor.
Turistik Dogu Ekspresi yolculuk yapanlar, özellikle Erzurum ve Kars’ta zaman geçiriyor. Erzurum ve Kars’in tarihi yerlerini gezme firsati bulan yolcular, yöresel yemeklerinde tadina bakiyor.
Turistik Dogu Ekspresi ile yolculuk yapanlarin çogunlugu ise Çildir Gölü’nde atli kizak turlarina katilmak için Kars’in Arpaçay ilçesinde bulunan Tasbasi köyü ve Kütük Ev bölgesinde gelerek burada buz üzerinde atli kizaklara binerek göl üzerinde heyecanli bir yolculuga çikiyor.
