Kenya'da Açilan Su Kuyusuna 'Kütahya'nin Pinarlari' Ismi Verildi

Kütahya IHH Insani Yardim Dernegi Baskani Mustafa Yenipazar, Kenya’da açilan su kuyusuna Kütahya’nin pinarlari’ isminin verildigini kaydetti.

Kenya'da Açilan Su Kuyusuna 'Kütahya'nin Pinarlari' Ismi Verildi
Yenipazar, Kütahyali hayirseverlerin katkisi ile, Kütahya IHH Insani Yardim Dernegi’nin simdiye kadar toplam 101 suyu kuyusu açtigini ifade etti.

Baskan Yenipazar, "En son Simav, Tavsanli ve Kütahya merkez subeleri olarak olmak üzere toplam 8 suyu kuyusu açtik. Çad’ta üç, Togo’da iki, Uganda, Gana ve Kenya’da da bir olmak üzere toplam 8 adet su kuyumuz hizmete sunuldu. Kenya’daki su kuyusuna ’Kütahya’nin pinarlari’ ismi verildi.

Bu çok kakisti. Bilindigi gibi, Kütahya pinarlari ve çesmeleriyle meshur bir sehrimiz. Bu tüm Türkiye’de biliniyor. Kütahya’nin pinarlari sarkisiyla bunu tescillemis durumda. Biz de bu anlamda Afrika’ya’ imza atalim istedik. IHH Kadin Kollari’nin açtigi kampanya ile, ’Kütahya’nin pinarlari’ su kuyusunu açmis bulunmaktayiz. Bundan sonra da su kuyusu çalismalarimiz devam ediyor. Hedeflerimizi yükseltiyoruz. Dünyada neresinde suya ulasamayan, gidaya ulasamayan, giyecegi ulasamayan barinagi ulasamayan insanlar varsa, insan olmanin suuru ve sorumlulugu ile onlara bagisçilarimizla birlikte köprü olarak el uzatmaya devam ediyoruz. Dünyayi ve insanligi iyiligin kurtaracagina inaniyoruz. Bu dogrultuda ’iyilik her zaman her yerde’ sloganini, öncelikle yakin çevremize, sonra sehrimize, sonra memleketimize sonra tüm dünyaya yayma gayretlerini sürdürüyoruz" diye konustu.

IHH’nin tüm subelerinin hayirseverlerin katkisi ile simdiye kadar 41 ülkede yaklasik 12 bin su kuyusu açtigini belirten Yenipazar, "Su kuyusu açtirmak isteyen bagisçilarimiz dernek binamiza, Sevgi Yolu’ndaki IHH standimiza basvurabilir veya banka hesap numaralarimiza bagislarini yapabilirler. Kampanyalarimiza ilgi gösteren ve bizleri bu çalismalarda yalniz birakmayan tüm hayirseverlerimize tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA