Yabanci Uyruklu Sahislari Atina Yerine Edirne'ye Biraktilar

Tekirdag Il Jandarma Komutanligi ekipleri ile Çerkezköy Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan yapilan operasyonda yabanci uyruklu sahislari kaçak yollarla Atina’ya çikisini organize eden ve daha sonra Edirne’de birakan süpheliler yakalandi.

Yabanci Uyruklu Sahislari Atina Yerine Edirne'ye Biraktilar
Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde düzensiz göçmen kaçakçiligi yapan iki organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Atina yerine Edirne’ye biraktilar

Edinilen bilgilere göre, göçmen kaçakçilari, Atina‘ya götürme vaadiyle kisi basi 4 bin avro karsiliginda 3 yabanci uyruklu düzensiz göçmenle anlasti. Sonrasinda göçmenler gece yarisi araçlarla sehirden çikarildi. Göçmenlere ‘Burasi Atina’ diyerek Meriç Nehri kenarina birakan göçmen kaçakçilari daha sonra olay yerinden uzaklasti. Düzensiz göçmenler, burada sinir devriyeleri tarafindan yakalandi. Tekirdag Il Jandarma ekipleri ve Çerkezköy Ilçe Jandarma ekipleri olaya iliskin operasyon düzenledi.

Yapilan genis çapli operasyon sonrasinda süphelileri fiziki ve teknik takibe alan jandarma ekipleri Çerkezköy’de iki, Edirne’de bir eve operasyon gerçeklestirdi. Operasyon kapsaminda Çerkezköy’den 2, Edirne’den 1 kisi gözaltina alindi. Jandarmadaki islemlerin ardindan 3 süpheli Çerkezköy Adliyesine sevk edildi. B.K. ve A.H.Ç. çikartildiklari mahkemece “Örgütlü Göçmen Kaçakçiligi” suçundan tutuklanirken M.E.Z. serbest birakildi.
Kaynak: İHA