O Yarismaya 27 Ilden 564 Fotografçi Katildi

27 ilden 564 fotografçinin katildigi 4 Mevsim Kocaeli 11. Ulusal Fotograf Yarismasi’nda dereceye girenler ödüllerine kavustu.

O Yarismaya 27 Ilden 564 Fotografçi Katildi
Birbirinden güzel fotograflarin ortaya çiktigi 4 Mevsim Kocaeli 11. Ulusal Fotograf Yarismasi’nda, dereceye giren fotograflar belli oldu. 27 ilden, 564 fotografçinin 2 bin 280 eser ile katildigi yarisma "Kocaeli’de Doga ve Manzara", "Kocaeli’de Yerel ve Kültürel Yasam" ve "Kocaeli’de Tarih" olarak üç ayri kategoride gerçeklesti. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) ile Kocaeli Fotograf Sanati Dernegi (KASK), Gölcük Fotograf ve Sinema Sanati Dernegi (GFSD) isbirliginde 3 Kategori de gerçeklesen fotograf yarismasinin ödül töreni, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçeklesti.

Törende dereceye giren 18 fotografçiya plaket verildi.

Tören öncesi Baskan Büyükakin ve katilimcilar yarismada dereceye giren fotograflarin sergisini gezdi. Törende konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Büyükakin, “Fotograf sergimizi gezdikten sonra sehrimize bir kez daha hayran oldum. Sizler herkesin baktigini ama sizin gördügünüzü kadrajiniza aliyorsunuz. Ara Güler’in çok güzel bir sözü vardir. ‘Ayni zamanda fotografçilar birer tarihçidir’ der. Aslinda tarihi kendi gözünüzden yaziyorsunuz. Sehrimizin güzelliklerinin insanlar tarafindan görülmesine vesile oluyorsunuz. Ben emegi geçen tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum. Ödül alan ve almayan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Yarismada birincilere 10 bin TL, ikincilere 7 bin 500 TL, üçüncülere 5 bin TL, büyüksehir özel ödülü sahiplerine 2 bin 500 TL ve 2 mansiyon ödülüne ise 2 bin TL verildi.

3 kategoride 18 eser derece alirken 58 eserde sergileme ve satin almaya layik görüldü.

Ödül törenine; Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kocaeli Fotograf Sanati Dernegi Baskani Duygu Kasikçi, Gölcük Fotograf ve Sinema Sanati Dernegi Baskani Ismail Ikiz, yarismacilar ile sanatseverler katildi.

Kaynak: İHA