Ardahan Belediyesi Sokak Hayvanlarini Unutmuyor

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, belediyeye ait hayvan barinagini ziyaret etti.

Ardahan Belediyesi Sokak Hayvanlarini Unutmuyor
Baskan Demir, hayvan barinagini yerinde inceleyerek yapilan çalismalari, hayvanlarin saglik durumlari ve bakimi hakkinda bilgi aldi. Özellikle yavru köpeklerle yakindan ilgilenen ve seven Baskan Demir, daha fazla özen gösterilmesi konusunda talimat verdi.

Dogal yasam alanlarini gezerek hayvanlarin saglik durumu ve çalismalar hakkinda görevlilerden bilgi alan Baskan Faruk Demir, soguk kis aylarinda bu dostlarimiza bakmanin sorumlulugu içerisinde olduklarini söyleyerek, ’’Barinaktaki hayvanlarin yiyecek ve içecegi sürekli temin ediliyor. Kardi, kisti, soguktu, imkansizdi da hayvanlarimiz aç ve susuz kaldi asla dedirtmiyoruz’’ dedi.

Duyarli her kesimden yiyecek konusunda destek aldiklarini ifade eden Baskan Demir, ’’Belediyemize ait hayvan barinaginda ki hayvanlarin yiyecek ve içecekleri sürekli temin ediliyor. Tugay Komutanliginda, hastanede, ögretmen evinde ve lokantalarimizdan arta kalan yemekleri toplatarak hayvanlarimiza veriyoruz. Bunun yaninda özellikle HAYTAP ve Derin Mermerci bize sürekli mama desteginde bulunuyor. Yasami birlikte paylastigimiz canlarimiz için yiyecek temininde bizlere yardimci olan bu duyarli kesime tesekkür ediyorum. Kardi, kisti, soguktu, imkansizdi da hayvanlarimiz aç susuz kaldi asla dedirtmiyoruz. Göreve geldigimizde sokak hayvanlari için Kars Kafkas Üniversitesi ile isbirligi protokolü imzalamistik. Her ay 200’e yakin köpegimizin kisirlastirmalarini yaptirdik. Artik kisirlastirma islemini kendimiz yapiyoruz. Hasta olup burada tedavi ettiremedigimiz hayvanlarimizi da yine Kars’a araçlarimizla götürerek tedavi ettiriyoruz. Mama desteginde bulunan HAYTAP’a, Derin Mermerci’ye, Ardahan Doga Korumaya ve hayvan severlere de çok tesekkür ediyorum. Mama ve kulübe konusunda çok ciddi destekleri oldu. Hayirseverlerimizden 10 ton mama destegi müjdesini aldik. Önümüzde ki günlerde ilimize getirilecek. Ilçelerimizde de çok eksikliklerimiz var, mamalarimiz arta kalirsa ilçelerimize de gönderecegiz. Duyarli herkesten mama destegi bekliyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA