Yeni Nesil Ihracat Destekleri GAIB'te Tanitilacak

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri, Yeni Nesil Ihracat Destekleri tanitimina ev sahipligi yapacak. Tanitimda, uzmanlar tarafindan “Yeni Nesil Ihracat Destekleri ve Prefinansman Modeli”nin GAIB üyelerine tanitilacak.

Yeni Nesil Ihracat Destekleri GAIB'te Tanitilacak
Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri’nin ev sahipliginde “Yeni Nesil Ihracat Destekleri ile Prefinansman Modeli Tanitimi” 20 Aralik 2022 tarihinde GAIB Hizmet binasinda gerçeklestirilecek. Ticaret Bakanligi koordinasyonunda ve Bakanlik yetkililerinin katilimi ile yapilacak organizasyonla ihracatçilara yeni nesil ihracat desteklerine iliskin bilgilendirme yapilacaktir. Saat 12:00’de baslamasi planlanan tanitim programinda sirasiyla Kobi ve Kümelenme Destekleri Dairesi Baskanligi, Tanitim ve Fuarlar Dairesi Baskanligi, Markalasma ve Tasarim Destekleri Dairesi Baskanligi, E-Ihracat, Dijital Pazarlama, Davranissal Kamu Politikalari ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Baskanligi sunumlarini gerçeklestirecekler. Sonrasinda ise TÜRK EXIMBANK A.S’nin ve Ihracati Gelistirme A.S. - IGE A.S.’nin yetkilileri sunumlarini gerçeklestirecek.

“Ihracatçilarimizi devlet destekleri tanitimimiza bekliyoruz”

Tanitima, Gaziantep’te ve bölge illerde faaliyet gösteren ihracatçilari davet eden ve katilimlarini son derece önemseyen GAIB Koordinatör Baskani Fikret Kileci, “Ihracatçimizin her zaman yaninda olan devlet büyüklerimiz, Agustos ayinin son günlerinde yayimladiklari karar ile ihracata yönelik devlet desteklerini tek bir çati altinda topladilar. Ortaya konan bu çerçeve içerisinde birçok yeniligi barindiriyor. Büyüyen ve gelisen Türkiye’nin en önemli ekonomik dayanaklarindan olan ihracatla, 2023 yili hedeflerimize dogru adim adim ilerliyoruz. Bu yolculukta büyük emek ve katki sunan, Gaziantep’te ve Bölge illerimizde faaliyet gösteren, ihracat kültürümüze her geçen gün özgün nitelikler kazandiran ihracatçilarimizi sergilemis olduklari basarilardan ötürü takdir ediyoruz. Bu basarili ihracat çizgimize katki sunmak adina çalismaya devam edecegiz. Ayrica vurgulamak isterim ki gün geçtikçe gelisen ve dijitallesen dünyaya ihracatçimizin uyum saglamasi ve çagin gerisinde kalmamasi için E-ihracat desteklerimiz de tanitimda ele alinacak. E-ihracat desteklerine iliskin konuyu bilhassa kaçirmamalarini tavsiye ederim. Çünkü çagi yakalamak adina E-ihracata yönelmekte fayda görüyorum. E-ihracat sunmus oldugu kolayliklar, avantajlarla beraber devletin destegi ile bulusunca boyut atladi ve önemi daha da artti. Bunun yaninda finansmana erisimin global ölçekte zorlastigi bu dönemde devletimiz biz ihracatçilar için çesitli enstrümanlari devreye sokuyor. Eximbank’in ve Ihracati Gelistirme A.S’nin yetkilileri de aramizda olacaklar. Devletimizin sunmus oldugu yeni destekleri birinci agizdan, yetkililerden dinlemek için tüm ihracatçilarimizi 20 Aralik’ta GAIB hizmet binamiza bekliyoruz. Ücretsiz katilim için www.gaib.org.tr adresimizdeki basvuru formunu ilgililerin doldurmasi gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA