Vasak Mobilya Magazasina Girerse...

Gümüshane’nin Kelkit ilçe merkezindeki bir kümeste tavuk yiyen bir vasak tavuklarin sahibinden kaçarken girdigi caddede bir mobilya magazasina sigindi.

Vasak Mobilya Magazasina Girerse...
Ormanlarin iç kisimlarinda ve daglik bölgelerde yasayan, kedigiller familyasinin Türkiye’deki en büyük kedi türü olan, sadece et tüketen ve "Ormanlarin hayaleti" olarak adlandirilan vasak, Gümüshane’de Kelkit ilçe merkezinde görüntülendi.

Bugüne kadar hep fotokapan görüntülerine yakalanan vasak ilçe merkezinde tavuklarini telef ettigi kümesin sahibinin fark etmesinin ardindan korkarak caddeye dalinca vatandaslarin cep telefonlarina takildi.

Evin yakininda bulunan bir mobilya magazasina giren yetiskin vasak bir süre sonra burada sikisip kaldi. Magaza sahiplerinin haber vermesiyle bölgeye gelen Kelkit Belediyesi Zabita ekipleri yakaladiklari vasagi uyusturucu igneyle uyuttuktan sonra Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine teslim etti.

DKMP ekipleri teslim aldiklari vasagin ilk saglik kontrolünde bir sorunu ve yarasinin olmadigini belirledi. Kontrol amaçli olarak veteriner gözetimine alinan vasak halsiz düsmesi nedeniyle bir süre bakilip beslendikten sonra sonra dogaya salinacak.

“Vallahi magazada vasak var”

Vasagin magazaya girdigi ve yakalandigi anlar vatandaslarin cep telefonlariyla kayit altina alinirken o ani görüntülü görüsmeyle arkadaslarina aktaran bazi vatandaslarin “Vallahi magazada vasak var” ifadeleri dikkat çekti.

Vasagin magaza içinde sikistiktan sonra yatak odasi takiminin üzerinde durmasina “Karyolada mi yatiyor o?” yorumlarini yapan vatandaslar tam o sirada vasagin üzerlerine dogru geldigini fark edince hizli adimlarla kaçti.

Zabita ekiplerinin yakaladigi vasagi görenlerden bazilari “Onu bana verin de besleyeyim” ifadelerini kullanmasi tebessüm olustururken magazadan çikarildigi sirada tavugunu yiyen vatandasin yanina gelerek “La niye yedin tavugu” dedigi sirada vasagin vatandasin bacagina pençe atmaya çalismasi kameralara takildi.

Aydin Dogan Caddesi üzerinde bulunan mobilya magazasina giren vasagin gören Veysel Mutlu, yasadiklari o anlari su sözlerle anlatti:

“Arkadaslar kapinin önünde dikilirken aradan vasak çikti ve hizlica yolun karsisindaki magazaya girdi. Ahmet abinin tavugunu yemis. Aradan bir yerden çikti o da. O da eline sopa alip kovalamis ve korkan vasak direk dükkanin içine girdi. Ilk defa böyle bir sey gördük. Ilk gördügümüzde sok olduk. Ilçe merkezinde, caddenin ortasindan karsiya geçti ve dükkanin içine girdi. Sonrasinda Zabita geldi, yakalayip götürdüler” dedi.

Kaynak: İHA