Tusba Belediyesinin 'Bedesten Çarsisi' Hizla Yükseliyor

Van’in Tusba Belediyesinin ‘Basari Ödülü’ne layik görülen ‘Bedesten Çarsisi’ projesi insaati hizla devam ediyor.

Tusba Belediyesinin 'Bedesten Çarsisi' Hizla Yükseliyor
Tusba Belediyesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi (CMDP) bünyesinde Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) ile kardes belediye olan Trabzon Büyüksehir Belediyesi destekleri ile Istasyon Mahallesi’nde insa ettigi ‘Bedesten Çarsisi’ projesi hizla yükseliyor. Kurumlar arasi isbirliginin en güzel örneklerinden biri olan ve Tarihi Kentler Birligi tarafindan düzenlenen ‘Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi’nda ‘Basari Ödülü’ne layik görülen ‘Bedesten Çarsisi’ projesi bin 910 metrekare alan üzerinde insa ediliyor. Vatandaslarin kullanim kolayligi açisindan tercih edecegi modern semt çarsisi mimari yapisi, konforu ve rahatligi ile Van’da ilk olacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Tusba Belediye Baskani Salih Akman, 2 bloktan olusan Bedesten Çarsisi’nin bin 685 metrekare alana sahip oldugunu söyledi.

Baskan Akman, “Projemizde; 14 is yeri, egitim merkezi ile bay-bayan mescit, siginak, depo, WC’ler bulunmaktadir” dedi.

Yüklenici firmaya yer tesliminin 14 Ekim 2022 tarihinde yapildigini hatirlatan Baskan Akman, projenin teslim süresinin 270 is günü oldugunu ancak çalismalarin böyle devam etmesi durumunda planlanan süreden daha kisa bir zamanda bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Baskan Akman, “Bedesten Çarsisi, Van’da semt pazarlari konusuna farkli bir bakis açisi getirecek. Mahallemize kazandiracagi görsel estetigin yani sira mevsim itibariyle yaz ve kisin kullanim kolayligi saglayacak. Açilacak olan is yerleri sayesinde istihdama da katki saglamis olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA