(ÖZEL) 4 Kadinin Hikâyesi Sardunya Apartmani'nda Gücünü Gösterecek

Eskisehir Tiyatro Mita ekibi yönetmeni Zeynep Sen, 26 Subat’ta gösterime girecek olan Sardunya Apartmani adli oyunda farkli mesleklerden bir araya gelen tiyatrocularin 4 kadinin hikâyesine can verdigini belirterek, “Kadinlar güçlüdür” mesajina vurgu yapti.

(ÖZEL) 4 Kadinin Hikâyesi Sardunya Apartmani'nda Gücünü Gösterecek
Kadinlarin her seye ragmen güçlü olabildiklerini anlatmak amaciyla Sardunya Apartmani adli oyunun gösterimine gün sayiyor. Çesitli mesleklerden bir araya gelerek provalar yapan amatör tiyatro oyunculari, kadinlarin toplum içerisinde önemli role sahip oldugunu anlatmak istiyorlar. Drama yönetmeni ve tiyatro yazari olan genç sanatçi Zeynep Sen, “Vermek istedigimiz mesaj, kadinin güçlü oldugudur” seklinde konustu.



“Iyi bir enerji yakaladik”

Mita Eskisehir adli gurubun olusumundan bahseden egitmen Sen, “Geçen sene sahne üzerinde çok iyi bir enerji yakaladik. Dogaçlardaki oyunculuklar ve enerjimiz o kadar yüksekti ki bu durumu seyircilerle paylasmaliyiz diye düsündük. Sonrasinda ise Mita’yi kurmaya karar verdik. Anton Çehov’un Ayi adli oyununu sergiledik. Oyun epey begenildi ve Samsun’a turneye çiktik. Orada da güzel dönütler aldik ve bu isi devam ettirdik” dedi.



“Seyirciler 4 kadin karakterin hikâyesini izleyecek”

“Bugün Sardunya Apartmani adli oyunun provasini yapiyoruz” diyen Sen, “Sardunya, bir kadin oyuncudur ve agirlikli olarak kadinlarin yer aldigi bir tiyatro topluluguyuz. Ben kendim de bir kadin yönetmen oldugum için kadin oyunlarina agirlik veriyoruz. Oyunun içerigine çok fazla deginmeden küçük detaylarla tarif etmem gerekirse; seyirciler 4 kadin karakter izleyecek. Hepsinin agir ve güçlü hikâyeleri var. Komsu olan bu kadinlar, karakterlerden birinin evinde birlikte bir gece geçiriyorlar. Görecegiz ki tüm farkli hikâyelere ragmen kadinlar, güçlüdür. Vermek istedigimiz mesaj da tam olarak budur” ifadelerine yer verdi.

Tiyatro yolculugunun üniversite yillarinda basladigini dile getiren genç psikolog Melike Sevgi Ünlüer, “Yaklasik 4 yildir sahnelerdeyim. Oyunculuk tecrübem çocuk oyunlari ve yetiskin kadrolarinda sekillendi. Daha sonra ise Zeynep’in drama ve dogaçlama kursunda aldigim egitimler sonucunda Tiyatro Mita ile tanistim. Geçen yil Anton Çehov’un Ayi adli oyununda Bayan Popov karakterini canlandirdim. Bu sene ise Sadunya Apartmani’nda Asya rolünü oynayacagim” diye konustu.



“Psikolog olabilmenin faydasini sahnede görebiliyorum”

“Benim için empati kurabilmek ve o karakterin gözünden yasadiklarina bakabilmek önemli bir konudur” diyen Ünlüer, “Bir psikolog olabilmenin faydasini sahnede görebiliyorum. Insani hem sosyolojik olarak hem de bireysel anlamda karakteri anlamak ve anlamlandirmak bana çok sey katiyor. Sergiledigim oyunla birlikte benim için güzel bir tecrübe oluyor” diyerek sözlerini tamamladi.

“Gün içerisinde bir nevi dogaçlama yapiyoruz”

14 yildir Fen Bilgisi ögretmenligi yapan Özlem Beceren, “Çocuklara karsi güç içerisinde bir nevi dogaçlama yapiyoruz. Bu sefer tecrübelerimizi yetiskin seyirciler önünde sunabilmek benim için çok farkli olacak. Sardunya Apartmani isimli oyunumuzu 26 Subat Pazar günü oynayacagiz. Tüm tiyatroseverleri gösterimize bekliyoruz” seklinde aktardi.
Kaynak: İHA