OYAK Çimento Çevreci Ürün Portföyünü Genisletiyor

Sürdürülebilir bir dünyaya katki saglamak için çevreci ürünler gelistirmeye devam eden OYAK Çimento, düsük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu ürün gamina katti.

OYAK Çimento Çevreci Ürün Portföyünü Genisletiyor


OYAK Çimento, çevreci ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Yakin zamanda Türkiye çimento sektöründe G uygunluk belgesi alan ilk ‘CEM VI’ sinifi ürün olan Alfacem’i ve düsük karbonlu ve beyazligi yüksek olan ‘KarBeyaz’i piyasaya süren sirket simdi de ‘Novocem’i üretti.

Yapilan açiklamaya göre, Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar liderlerinden biri konumundaki sirketin yeni ürünü ‘Novocem’, kullanildigi yerlerde çevresel etkilere karsi yüksek direnç sagliyor. Içerigindeki yüzde 36 ila 50 oranindaki katki miktariyla düsük karbon emisyonuna sahip bir ürün olan Novocem, genis kullanim alani ile öne çikiyor. Dünyanin ilk kalsine kil entegrasyonuna sahip çimento fabrikalarina sahip olan OYAK Çimento tarafindan üretilen kalsine kil, Portland klinkeri ile karsilastirildiginda yüzde 90’lara ulasabilen oranda daha düsük karbon ayak izine sahip bir baglayici.

85 ülkeye ihraç ediyor

OYAK Grubu Sirketleri arasinda yer alan OYAK Çimento ürünlerini, aralarinda ABD, Rusya, Israil, Romanya ve Fas’in da bulundugu 85 ülkeye ihraç ediyor. Üretim süreçlerinde ve nihai ürünlerinde karbon emisyonunu azaltan projeleriyle öne çikan sirket, karbon emisyonunun ana kaynagi olan klinker üretim süreçlerinde alternatif yakit kullanimini yüzde 25 seviyesine çikartti. Atik isidan enerji üretirken günes enerjisi projeleriyle dolayli karbon emisyonu etkilerini azaltan sirket, düsük karbon ayak izine sahip kalsine kil teknolojisi ile dünya çimento sektörüne öncülük ediyor.

Sürdürülebilirlik çalismalari kapsaminda çevre mevzuati ve idari düzenlemelere uygun sekilde alternatif yakit ve ham madde kullanimina agirlik veren sirket, alternatif ham madde kaynaklari ve endüstriyel simbiyoz ile dogal kaynak tüketimlerini azaltarak dogaya zararli atiklari da bertaraf ediyor.
Kaynak: İHA