Ögrencilere Kadina Siddet Ve Siber Zorbalik Egitimi Verildi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi tarafindan ’Kadina Siddet ve Siddetle Mücadele Egitimi’ düzenlendi.

Ögrencilere Kadina Siddet Ve Siber Zorbalik Egitimi Verildi


Aydin Il Jandarma Komutanligi Kadin Sube Müdürlügünde görevli egitmenler tarafindan verilen egitime; Ziraat Fakültesi ve Koçarli Meslek Yüksekokulu ögretim elemanlari ve ögrencileri yogun ilgi gösterdi.

Iki bölüm halinde verilen egitimin ilk bölümünde görevliler tarafindan ’Siddet nedir?’, ’Kimler tarafindan siddet uygulanir?’, ’Siddetle nasil mücadele edilir?’, ’Siddet görüldügünde yetkililere bilgilendirme yollari nelerdir?’ gibi basliklar altinda bilgiler verildi.

Özellikle kadina siddet gerçeklestiginde, yetkililere en hizli ve en etkili bilgilendirme yöntemlerinden biri olan KADES programi ile ilgili ayrintili açiklama yapildi.

Egitime; KADES programi cep telefonlarina nasil indirilir?, nasil etkin hale getirilir? ve nasil kullanilir? konularinda görseller üzerinde yapilan açiklamalar ile devam edildi. Sorularin cevaplandirilmasinin ardindan ögrenciler ve görevlilerin katilimi ile ’Kadina El Kalkamaz’ pankarti açilarak egitimin ilk bölümü sonlandirildi.

Aydin Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi’nda görevli personel tarafindan katilimcilara, siber suçlar, siber zorbalik ve siber dolandiricilik basliklarinda bilgilendirme yapildi. Interneti ve sanal ortamlari yogun olarak kullanan ögrencilerden ilgi gören bu bölüm, soru cevap kisminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA