Mersin'de PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 9 Gözalti

İçel’de silahli terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik gerçeklestirilen operasyonda aralarinda HDP’li baskanlarin da bulundugu 9 kisi gözaltina alindi. Süphelilerin terörist cenazelerine katildigi ve yalan haberlerle örgüt propagandasi yaptigi tespit edildi.

Mersin'de PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 9 Gözalti
Edinilen bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve desifre edilmesine yönelik yaptigi çalismalarda; örgütün Irak’in kuzeyinde bulunan kamp ve magaralarina yönelik olarak Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan Metina ve Zap bölgelerine yapilan basarili operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin cenaze törenlerine katilan ve basarili operasyonlari baltalamak amaciyla yalan haberler yapan, terör örgütünün eylem çagrilarini, faaliyetlerini ve ölen örgüt mensuplarini sözde sehit ilan ederek duyurusunu yapan internet sitesinden yapilan haberler üzerine örgüt mensuplarinin İçel merkezinde bulunan ailesini sahiplenmek ve ölen örgüt mensubunu övücü sloganlar atarak yürüyüs düzenleyen 12 sahis tespit edildi. İçel Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde bu sabah belirlenen 12 adrese operasyon yapan ekipler, HDP Akdeniz ilçe Baskani N.E., HDP Toroslar ilçe Baskani I.D., HDP Yenisehir ilçe Baskani G.B., HDP Akdeniz ilçe Baskani S.M., HDP eski Toroslar ilçe yöneticisi M.H., HDP Toroslar ilçe Es Baskani Z.A., F.A., S.O ile G.H.’yi gözaltina aldi.

Gözaltina alinan süpheliler islemleri yapilmak üzere emniyete götürülürken, hakkinda gözalti karari bulunan sahislari yakalama çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA