Istanbul'da Turistleri Içkisine Ilaç Atip Bayiltan Gaspçi Kamerada Açiklamasi Yeni Zelandali Turisti De Soymus

Istanbul basta olmak üzere Türkiye’nin çesitli illerinde kendisini is adami veya doktor olarak tanitarak güven saglayan Tunuslu bir gaspçi, götürdügü mekanlarda turistlerin içkisine ilaç atti. Gaspçi, aralarinda yaklasik 16 bin 500 kilometre yol gelen Yeni Zelandalinin da oldugu kendinden geçen turistlerin para, telefon ve kredi kartlarini çalarak kaçti. Onlari yüklü miktarda zarara ugratan ve yaklasik 1.5 yildir aranan gaspçi, son isinde Karaköy Polis Merkezi Amirligi ekipleri tarafindan yakalandi. Üst aramasinda, Ingiliz bir turistten çaldigi kredi kartiyla aldigi 41 bin liralik bilezik ele geçirilen gaspçi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Istanbul'da Turistleri Içkisine Ilaç Atip Bayiltan Gaspçi Kamerada Açiklamasi Yeni Zelandali Turisti De Soymus
Beyoglu Talimhane’de geçtigimiz sene Haziran ayinda saat 15.00 siralarinda meydana gelen olayda, Alman vatandasi Harald Rolf B. Taksim Meydani’nda bir sahisla tanisti. Sahis ile bir mekana giden B., burada birlikte alkol almaya basladi.

Ikili mekanda yaklasik 2 saat vakit geçirdigi esnada sahis, el çabukluguyla turistin içecegine ilaç koydu.

Içkilerine ilaç atip bayilttigi turistleri soydu

Bir süre sonra kendinden geçen turistin yaklasik 15 bin lira degerindeki cep telefonunu ve masadaki kredi kartini çalan sahis mekandan çikarak uzaklasti. Yaklasik 2 saat sonra kendine gelen turist Harald Rolf B., telefonunun ve kartinin çalindigini anlayinca polis giderek sikayetçi oldu. Kredi kartini iptal ettirmek için bankayi arayan turist, 3 bin euro kullanildigini ögrendi. O anlar ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Beyoglu polisi yüzlerce saatlik görüntü izledi

Sikayetin ardindan harekete geçen Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi polisleri, mekanin güvenlik kameralarini inceledi. Buradan baslayarak Talimhane ve Taksim Meydani’nda onlarca güvenlik kamerasi ve KGYS kameralarini inceleyen polis, sahsin Taksim Cumhuriyet Altgeçidinden bir araca binerek uzaklastigini tespit etti. Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, olaydan yaklasik 2 ay sonra benzer bir suçun yasanmasi üzerine çalismalarini derinlestirdi. Olayla ilgili görüntüleri inceleyen polis, sahsin 40 yasindaki Tunus uyruklu Mokhles K. oldugunu tespit etti.

Alman ve Ingiliz turistlerin para ve kartlarini çaldi

Sahsi yakalama çalismalari sürerken geçtigimiz Ocak ayinda saat 14.30 siralarinda Gümüssuyu’ndaki bir kahve dükkaninda meydana gelen olayda, ayni sahis kendisini is adami veya doktor olarak tanitarak güven kazandiktan sonra gittikleri mekanda kahvesine ilaç atarak bayilttigi Alman vatandasi Fritz Felix D.’nin para ve telefonunu çaldi. Yapilan çalismalar sonucunda sahsin Mokhles K. oldugu belirlendi. Her yerde aranan sahsin il disina çiktigi ve burada da benzer suçlara karistigi tespit edildi. Çalismalar devam ederken geçtigimiz 16 Ekim tarihinde saat 12.00 siralarinda Karaköy’deki AVM’de meydana gelen olayda, Ingiliz vatandasi Ian Edward B., gittikleri bir kafeteryada ayni yöntemle Mokhles K. tarafindan bayiltilarak soyuldu. Sahis olaydan sonda kredi kartiyla bankamatikten para çekip kaçti. Sahis bu kez de yakalanamazken, olay anlari ise kameralara yansidi.

16 bin 500 kilometre yol gelen Yeni Zelandali turisti de agina düsürdü

Olaydan yaklasik 5 gün sonra bu kez de Eminönü vapurunda ortaya çikan Mokhles K., 16 bin 500 kilometre uzakliktan gelen Yeni Zelanda uyruklu Peter Robert B.’ye kendini is adami veya doktor olarak tanitarak güven sagladi. Vapurdan inen ikili Karaköy’de bulunan bir otelin kafeterya bölümüne gitti. Burada el çabukluguyla içkisine ilaç atan sahis, kendinden geçen turistin telefon ve kredi kartini çaldi. Turist kendine geldikten sonra onunla mekandan çikan sahis, birlikte Galata Köprüsünü yürüyerek geçti. Polis ekipleri daha sonra uzaklasan sahsin ayni süpheli oldugunu tespit etti.

Turistlerden çaldiklariyla yüklü para elde etmis

Bölgede genis çapli çalisma baslatan Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Karaköy Polis Merkezi Amirligi ekipleri, Tunuslu Mokhles K.’nin Istanbul basta olmak üzere Türkiye’nin çesitli illerinde turistleri hedef alip kendisini is adami veya doktor olarak tanitip, içeceklerine ilaç koyarak turistlerin kendinden geçmesiyle birlikte üzerinde bulunan telefon ve kredi-banka kartlarini alip farkli ATM’ler üzerinde deneyerek yüklü miktarda para çektigini, bazen de kuyumcular üzerinden yüklü alisveris yaptigi tespit edildi.

Ingiliz turistin kartiyla 41 bin liralik bilezik almis

Çalismalar sürdügü esnada Tunuslu Mokhles K., Ingiliz vatandasi Owen Cristopher M.’yi de ayni yöntemle bayiltarak kredi kartini çaldi. Sahis bu kartla önceki gün saat 16.30 siralarinda Fatih Kapaliçarsi’da kuyumcuya gidip 41 bin lira degerinde 2 adet bilezik satin aldi. Bilgi üzerine sahsi takibe alan Karaköy Polis Merkezi Amirligi polisleri, Tunuslu gaspçi Mokhles K.’yi kiskivrak yakaladi.

Turistlerin kabusu gaspçi tutuklandi

Gözaltina alinarak emniyete götürülen sahsin yapilan üst aramasinda, turiste ait kredi karti, 2 adet bilezik ve satin aldigi ürünün fisi çikti. Ifadesinin alinmasinin ardindan adliyeye sevk edilen Mokhles K., sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece, “nitelikli dolandiricilik”, “güveni kötüye kullanma”, “gasp(yagma)” suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA