Bulanik'taki Oto Lastikçilerde Yogunluk

MUS – Mus’un Bulanik ilçesinde kis uygulamasi çerçevesinde sürücüler araçlarinin lastiklerini degistirmek için oto lastikçilerde yogunluk olusturdu.

Bulanik'taki Oto Lastikçilerde Yogunluk
Karayollari ve Trafik Kanunu uygulamalari nedeniyle 1 Aralik’tan beri zorunlu hale gelen kis lastigi uygulamasi nedeniyle lastikçilerde yogunluk yasaniyor. 1 Aralik’tan beri uygulamaya konulan ve yapilan yol uygulamasinda ceza almak istemeyen sürücüler, kis lastiklerini takmak için lastikçilerde yogunluga neden oldu. Isletmeci Ihsan Yildiz, vatandaslarin kar ve firtinaya yakalanmadan kis lastigi takmalari gerektigini vurguladi. Daha önce el emegiyle yapilan lastik degisiminin gelisen teknolojiyle yerini modern makinelere biraktigini belirten Yildiz, günde 50 ile 100 aracin lastigini degistirebildiklerini söyledi.

Lastik alirken kaliteli ve güvenli olmasina çok dikkat edilmesi gerektigini ifade eden Yildiz, "Su anda yogunlugumuz olmaya basladi.

Kar yagmasini bekleyelim diye bir sey yok. Zaten kis sezonuna girmis bulunuyoruz. Dogu Anadolu Bölgesinde kis mevsimi erken geliyor. Müsterilerimizin magduriyet yasamamalari için erkenden araç lastiklerini degistirmelerini öneriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA